in ,

Εσύ… βάζεις τη ζωή σου σε αναμονή ή τη ζεις;

Η ζωή είναι μικρή πρόλαβέ την και ζήσε!

Στη σύγχρονη κοινωνία, μένεις εξαντλητικά απασχολημένος προκειμένου να δημιουργήσεις τις προϋποθέσεις για να ζήσεις καλύτερα.

Περνάς τη ζωή σου με το να ετοιμάζεσαι να ζήσεις

Η πίεση για αύξηση της παραγωγικότητας είναι αναπόφευκτη και η ηρεμία θεωρείται αντίθετη προς την πορεία για την επιτυχία.

Το μυαλό σου δεν μπορεί να μείνει ήρεμο, μερικές φορές ούτε κατά τη διάρκεια του ύπνου. Σκέφτεσαι και ανησυχείς συνεχώς. Λειτουργείς όπως ακριβώς ένα ποδήλατο. Η σκέψη σου είναι σαν μια συνεχής κίνηση των πεντάλ. Αισθάνεσαι ότι όταν σταματήσεις το πεντάλ θα πέσεις. Τρέχεις καθημερινά σαν να συμμετέχεις σε έναν αγώνα ποδηλασίας χωρίς τέλος.

Αναζητάς πάντα το επόμενο, το καλύτερο, το πιο ενδιαφέρον. Αυτό που έχεις είναι πάντα λιγότερο από αυτό που επιθυμείς να κατακτήσεις.

Παρατήρησε τον εαυτό σου

Όταν μερικές φορές είσαι ήρεμος τι κάνεις; Αμέσως ανησυχείς και προκαλείς το μυαλό σου να σκεφτεί. Μόνιμα προκαλείς το μυαλό σου να τρέχει ώστε να κατακτήσει κάτι. Πάντα όμως τρέχει!

Διψάς συνεχώς. Διψάς για το περισσότερο, διψάς για το καινούριο, το διαφορετικό, την ένταση, την αναγνώριση, τη φήμη, τα χρήματα. Ό,τι έχεις αποκτήσει είναι λίγο μπροστά σε αυτά που θέλεις να κατακτήσεις. Οι στιγμές που το μυαλό σου ξεδιψάει είναι ελάχιστες και τρέχει, τρέχει ασταμάτητα. Τρέχει να βρει τρόπους για να μπορέσει να ξεδιψάσει.

Πόσο συχνά ξεδιψάει πραγματικά;

Είναι σαν ένα ατέλειωτο μείγμα επιθυμιών που συνεχώς επεκτείνεται, όπως ένας ατελείωτος δρόμος ποδηλάτου που ποτέ δεν ολοκληρώνεται.

Σε κατακλύζει μια ανασφάλεια για το αύριο, η οποία σε ωθεί σε μια ατελείωτη αναζήτηση, ενώ οι επιθυμίες σου φαίνεται να μην έχουν περιορισμούς. Όταν φτάνεις στην κορυφή του βουνού των επιτυχιών, πόσο καιρό διαρκεί η ηρεμία πριν το μυαλό σου ξεκινήσει να αναζητά νέες κορυφές;

Κι έτσι έρχεται και το αύριο και το μεθαύριο και το του χρόνου κι εσύ εκεί συνεχίζεις να τρέχεις με την αίσθηση πως έχεις χρόνο να ζήσεις.

Η Anna Barnes στο βιβλίο της «Πως να είσαι ήρεμος» συνιστά να αφήσεις το μυαλό σου να ηρεμήσει και να ζήσεις την κάθε μέρα σαν μια ξεχωριστή ζωή. Μια συμβουλή που κρύβει μέσα της το μυστικό για τη διατήρηση μιας ισορροπημένης καθημερινότητας.

Μόνο όταν σταματήσεις να τρέχεις, όταν επιτρέψεις στο μυαλό σου να ησυχάσει θα μπορέσεις να αντιληφθείς ότι το παρόν μπορεί να σου προσφέρει τεράστια ευτυχία. Μόνο όταν εκτιμήσεις την αξία της παρούσας  στιγμής τότε θα μπορέσεις  να νιώσεις την αληθινή χαρά της ζωής.

Απόλαυσε το παρόν

Απέφυγε τον ανεξέλεγκτο ανταγωνισμό με τον χρόνο και να απόλαυσε το παρόν.

Απόλαυσε επιτέλους το πανέμορφο απλό και σταμάτα να διψάς για το ακατόρθωτο.

Αγκάλιασε την παρούσα στιγμή ως ένα δώρο, αντί να τη βλέπεις ως ένα εμπόδιο στον δρόμο σου προς το επόμενο και το επόμενο…

Προσπάθησε να αφήσεις  το μυαλό σου να ηρεμήσει. Μέσα σε αυτή την ηρεμία θα έχεις την ελευθερία να ανακαλύψεις τις αληθινές σου επιθυμίες, τις πραγματικές χαρές καθώς και τον αυθεντικό σου εαυτό.

Η ζωή είναι μικρή πρόλαβέ την και ζήσε!

Written by Άννα Πολυχρονίδου

Human Resources & Development Manager, Personal& Executive Coach

«Setting goals is the first step in turning the invisible into the visible»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Τα τέρατα του έρωτα

Οι αγκαλιές μπορεί να είναι αθόρυβες, αλλά μιλάνε τόσο δυνατά