in ,

EmpoweredEmpowered LoveLove InsightfulInsightful HotHot LikeLike

Κάποτε οι θεραπευτές θεωρούνταν μάγοι και μάγισσες… Τώρα;

Στη σύγχρονη εποχή αυτό έχει αλλάξει… ευτυχώς.

Στα παλαιότερα χρόνια οι θεραπευτές θεωρούνταν μάγοι ή μάγισσες και καίγονταν στην πυρά ως παραδειγματισμό

Αυτό συνέβαινε διότι σε εκείνες τις εποχές μόνο οι γιατροί αναγνωρίζονταν από την κεφαλή του κράτους και την εκκλησία ως έμπιστοι θεράποντες και οτιδήποτε άλλο θεωρείτο παγανιστικό, βλασφημία και αιρετικό.

Αποτέλεσμα αυτού, οι θεραπευτές να τιμωρούνται και να εκτελούνται, ακόμη και αν εργάζονταν πάνω σε απτά στοιχεία, όπως είναι το ανθρώπινο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο.

Σε εκείνες τις εποχές, η επιστήμη δεν αναγνώριζε το κομμάτι της ενέργειας γιατί η πληροφορία που υπήρχε ως τότε ήταν μόνο της Νευτώνιας Φυσικής κι έτσι δεν υπήρχαν επιστημονικές βάσεις και μελέτες για να αποδείξουν την ροή της ενέργειας και τις θεραπευτικές τεχνικές που μπορούν να θεραπεύσουν.

Δεδομένου αυτού, ήταν δύσκολο για τους θεραπευτές να επιβεβαιώσουν την αποτελεσματικότητα των μεθόδων τους.

Στη σύγχρονη εποχή αυτό έχει αλλάξει

Δεν μιλάμε πια με βάση την τύχη, αλλά μέσα από εγκεκριμένες μελέτες και κατοχυρωμένες τεχνικές θεραπείας.

Έτσι, ένα άλλο μεγάλο ζητούμενο που υπήρχε ως τώρα όπως, η έλλειψη επαγγελματικής εκπαίδευσης και πιστοποίησης, έχει πια αποκατασταθεί αφού επιστήμες όπως η κβαντομηχανική έχει έρθει να συμπληρώσει την πληροφορία για όσα δεν μπορούσε να δώσει απαντήσεις η Νευτώνια Φυσική.

Στην σύγχρονη εποχή οι θεραπευτές πιστοποιούνται από επαγγελματικούς φορείς και οι τεχνικές που χρησιμοποιούν είναι αποδεδειγμένες με μελέτες.

Έτσι, η άποψη που διαμορφώνεται για τους θεραπευτές είναι διαφορετική ανάλογα με το ποιοί άνθρωποι αναφέρονται και ποιά είδη θεραπείας συζητούνται.

Κάποιοι άνθρωποι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι οι θεραπευτές είναι απατεώνες ή ψευδοεπιστήμονες, ενώ άλλοι θεωρούν ότι η θεραπεία μπορεί να είναι άκρως αποτελεσματική και χρήσιμη.

Παράλληλα, υπάρχει και μία ποικιλία από προσεγγίσεις θεραπείας και πρακτικές, από τις παραδοσιακές θεραπευτικές πρακτικές μέχρι τις σύγχρονες ψυχοθεραπευτικές μεθόδους και αυτό κάνει δύσκολο να υπάρχει μία ενιαία άποψη για όλους τους θεραπευτές.

Συνολικά, η προσέγγιση της κοινής λογικής είναι να εξετάζεται κάθε θεραπευτής και κάθε μέθοδος  ξεχωριστά, βάσει των επιστημονικών αποδείξεων που υποστηρίζουν τη μέθοδο και το έργο του όπως και βάση των περιστατικών των πελατών που έχουν λάβει θετικά αποτελέσματα από αυτή.

Στη σύγχρονη εποχή υπάρχουν πολλές εναλλακτικές μέθοδοι θεραπείας, ολιστικές και όχι συμπτωματοκεντρικές, δηλαδή που εξετάζουν τον παράγοντα που προκάλεσε ένα σύμπτωμα και δεν εστιάζουν μόνο στην εξάλειψη του ίδιου του συμπτώματος.

Αυτό ανοίγει ένα νέο παράθυρο στο πώς οι άνθρωποι μπορούμε να κάνουμε πρόληψη αλλά και θεραπεία των συμπτωμάτων μας.

Η Ενσυνειδητότητα τις τελευταίες δεκαετίες έχει γίνει αποδεκτή από τον τομέα της ψυχολογίας και έχει δημιουργήσει ένα παρακλάδι που ονομάζεται Θετική Ψυχολογία, στο οποίο οι επιστήμονες ερευνούν το πώς η στάση του παρατηρητή μπορεί να αλλάξει τη ροή των γεγονότων στη ζωή ενός ανθρώπου.

Δηλαδή το κατά πόσο η σκέψη μας και η θετική μας στάση απέναντι στα γεγονότα και τη ζωή μπορούν να μας επηρεάσουν σε συναισθηματικό και εν τέλει σε σωματικό επίπεδο.

Για να μπορέσουμε να εξετάσουμε λοιπόν το έργο των θεραπευτών, αρχικά χρειάζεται να είμαστε δεκτικοί στην πληροφορία που λέει ότι δεν είμαστε μόνο ένα σώμα, αλλά είμαστε μια ψυχή και ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο ενέργειας.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε πως η δυτική Ιατρική είναι πάντα χρήσιμη και δεν αντικαθίσταται από κάποια άλλη μέθοδο.

Σκοπός των θεραπειών είναι να συμπληρώσουν και εκείνες το ευ ζην των ανθρώπων, ωστόσο η αποτελεσματικότητα οποιασδήποτε θεραπευτικής τεχνικής είναι πάντα στα χέρια του ίδιου του θεραπευόμενου-ασθενή και στο κατά πόσο εκείνος επιθυμεί να θεραπευτεί-γιατρευτεί.

Written by Ζωή Βασιλείου

Σύμβουλος-Εκπαιδεύτρια της Τεχνικής ThetaHealing®

«Heal the inside, the outside will follow»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Αυτοεπιβολή: Είσαι έτοιμος να καθοδηγήσεις τη ζωή σου;

«ΜΟΥ»: Το τραγούδι που στριμώχνει όλη την πατριαρχία μέσα σε 6 λεπτά