in ,

Magic reminder: Η Ψυχή ταξιδεύει όπου την πάει η σκέψη

Μαγεία είναι να συγκεντρώνεις την ουσία σου στην στιγμή.

Τις Κυριακές δεν σκέφτομαι πολύ, ειδικά τα πρωινά

Έτσι όταν φτάνεις σπίτι κατά τις έντεκα, με βρίσκεις στην πίσω βεράντα να παρακολουθώ τον γάτο μου στα κεραμίδια. Με παρακολουθεί κι αυτός, ρουφώντας χαρά και φως.

Έτσι καθόμαστε ήσυχα καθώς μια κίτρινη πεταλούδα ανεβαίνει απαλά μες το χρυσαφί αέρα κι ένα περιστέρι γουργουρίζει… ειδικά σήμερα δεν θέλω να κάνω καμία σκέψη, όχι πριν μου μιλήσει το σώμα μου και πριν βεβαιωθώ πως έχει επιστρέψει η ψυχή μου σπίτι.

«Τι εννοείς να επιστρέψει;» με ρωτάς κι απλώνεις τα πόδια σου στον ζεστό ήλιο. Όλο παραξενιές είσαι μου λες. Η Ψυχή δεν ταξιδεύει. Και το σώμα δεν μιλάει.

Η Ψυχή ταξιδεύει όπου την πάει η σκέψη

Αν μπορούσες να φανταστείς το δωμάτιο του νου θα ήταν γεμάτο με τηλεοράσεις. Την ώρα που η προσοχή στρέφεται σε αυτό που παίζουν οι τηλεοράσεις, η ψυχή δεν βρίσκεται στο σώμα μας αλλά ταξιδεύει ακριβώς όπως όταν ονειρευόμαστε.

Και η αλήθεια είναι ότι στην καθημερινότητα ο νους μας καθώς τρέχουμε μες την πόλη να προλάβουμε δουλειές και υποχρεώσεις μας βομβαρδίζει με σκέψεις για το παρελθόν και το μέλλον. Αυτή είναι η δουλειά του.

Ο νους είναι ένα μηχάνημα που προσπαθεί να εξασφαλίσει την ασφάλεια μας

Επιχειρεί να δώσει λύσεις ακόμη και για πράγματα που δεν είναι στον έλεγχο μας. Και αυτό το πετυχαίνει στρέφοντας την προσοχή σε ότι μας απασχολεί στριφογυρίζοντας το ξανά και ξανά. Ειδικά όταν η λύση δεν υπάρχει. ‘

Έτσι, είναι δυνατόν να περάσει ολόκληρη μέρα ή και μέρες χωρίς να έχω προσέξει τίποτα πέρα από τις σκέψεις μου.

Πρόσεξες χτες το φως ανάμεσα στα κλαδιά το σούρουπο; Όταν δίψασες το αντιλήφθηκες αμέσως; Κι όταν η ψυχή σου κουράστηκε κι επιθυμούσες να βρεθείς για λίγο στην φύση, της το έδωσες αυτό;

Για αυτό δεν μιλάνε πλέον μόνο οι ενεργειακοί θεραπευτές αλλά και οι επιστήμονες

Η Αμυγδαλή, το αρχέγονο μέρος του εγκεφάλου, επαναλαμβάνει αυτό που φοβόμαστε για να μας προστατέψει, και ο μόνος τρόπος να βγούμε από τον αυτόματο πιλότο είναι να επαναφέρουμε την προσοχή στο εδώ και τώρα.

Ο πιο άμεσος τρόπος για να το κάνεις αυτό όταν αντιληφθείς ότι έχεις παγιδευτεί έτσι, είναι να επικεντρωθείς στις αισθήσεις.

Γύρνα να κοιτάξεις έξω από το παράθυρο, τα σύννεφα, το δέντρο απέναντι, τα πουλιά μες το φως. Νιώσε τα πόδια σου στο έδαφος, στρέψε την προσοχή σου στην ανάσα, κάνε την πιο βαθιά, μαλάκωσε την κοιλιά σου.

Τί γεύση έχεις στο στόμα; Τί ακούς στο δωμάτιο;

Όταν κρατήσεις λίγο την προσοχή σου σε αυτό, το σώμα θα μιλήσει. Και μετά από λίγο θα συνειδητοποιήσεις ότι η ψυχή σου έχει βρεθεί ολόκληρη εκεί, στο παρόν.

Δεν είναι τυχαίο που το Παρόν στα αγγλικά λέγεται Present, λέξη που έχει και το νόημα Δώρο.

Θέλει λίγη εξάσκηση, αλλά όταν συνηθίσεις να στρέφεις την προσοχή στο σώμα σου και στην ψυχή μέσα στην μέρα, θα καταλάβεις και τί σημαίνει η λέξη Μαγεία.

Μαγεία είναι να συγκεντρώνεις την ουσία σου στην στιγμή και να βρίσκεσαι ολόκληρος στο τώρα. Και όταν το δοκιμάσεις για λίγο θα κατανοήσεις πόσο δυνατό ξόρκι είναι αυτό για να δημιουργείς θαύματα και να βιώνεις την ζωή όπως την θες.

Δεν χρειάζεσαι ραβδί σαν του Χάρι Πότερ.

Το ραβδί σου είναι η προσοχή. Δοκίμασε το.

Written by Μελίνα Φραγκιά

Life & Mindfulness Coach, Artist, Witchella

«Μαγεία είναι να ζεις την κάθε μέρα με πρόθεση»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Και ζήσανε αυτοί καλά και όσοι κάνουν coaching καλύτερα…

Άκου κι αυτό: Η ελπίδα είναι όπως ο ήλιος