in ,

LoveLove InsightfulInsightful LikeLike

Πώς να βρεις τον ρυθμό για το ιδανικό σου βάρος

Tips για να βρεις τον ιδανικό ρυθμό του σώματός σου.

Στη ζωή μας, χρειάζεται να διατηρούμε τον δικό μας εσωτερικό ρυθμό για να μπορούμε να διατηρούμε και το ιδανικό βάρος για το σώμα μας.

Το βάρος μας δεν σχετίζεται μόνο με το σωματικό μας βάρος αλλά και με το πνευματικό και συναισθηματικό βάρος που τυχόν κρατάμε.

Εάν ζούμε σε ένα περιβάλλον διαρκούς άγχους και στρες ο οργανισμός μας θα είναι συνεχώς σε άμυνα εκκρίνοντας κορτιζόλη και αδρεναλίνη δυο ορμόνες που μας προετοιμάζουν για δράση ή φυγή σε περίπτωση κινδύνου.

Όταν βιώνουμε αυτή την κατάσταση του fight or flight θέλουμε να καταλώσουμε περισσότερη ενέργεια για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτητικές καταστάσεις οπότε το σώμα μας, μας ζητάει λευκά άλευρα και ζάχαρη για να μπορεί γρήγορα να βρει πηγές ενέργειας που διασπώνται εύκολα και να συνεχίσει να μάχεται.

Για να μπορώ λοιπόν να διατηρώ το ιδανικό μου βάρος, χρειάζεται στη ζωή μου να έχω έναν ρυθμό, τον δικό μου ρυθμό, η οντότητά μου να διατηρεί τον ρυθμό της.

Τι σημαίνει αυτό; 

Σημαίνει η οντότητά μου να μπορεί να βρίσκεται στο ιδανικό της σημείο.

Αν οτιδήποτε γύρω μου με απορρυθμίζει, αυτό θα φανεί και στο βάρος μου.

Χρειάζεται ο ρυθμός της ζωής μου να ικανοποιεί εμένα και όχι την ροή, τις προσδοκίες κάποιου άλλου, ή να έχει την ταχύτητα κάποιου άλλου γιατί τότε θα απορρυθμιστεί όλη η δική μου ροή και αυτό θα φανεί και στο βάρος του σώματός μου.

Για να φτιάξεις λοιπόν το βάρος σου και να το σταθεροποιήσεις, πρέπει πρώτα να σταθεροποιήσεις την οντότητά σου.

Το σώμα σου είναι η υλοποίηση της σκέψης σου για τον εαυτό σου.

Tips για να βρεις τον ιδανικό ρυθμό του σώματός σου

  1. Το σώμα σου για να είναι σε έναν υγιή ρυθμό χρειάζεται πρώτα από όλα να βιώνεις χαρά στις καθημερινές σου δραστηριότητες χωρίς να τις κανείς αγγαρεία. Όταν κάνουμε κάτι χωρίς χαρά η ενέργεια μας λιμνάζει και το σώμα μας δημιουργεί κατακρατήσεις.
  2. Το σώμα μας δεν είναι κάτι ανεξάρτητο από μας, είναι ένα με εμάς, είμαστε εμείς οι ίδιοι. Πώς μπορεί να πιστεύεις ότι κάθε μέρα μπορεί να βιώνεις δυστυχία στη δουλειά ή στη σχέση σου και το σώμα σου να μην αποθηκεύσει ή και εκφράσει μέρος αυτής της δυστυχίας;

Φαντάσου αν εσύ ζούσες συνεχώς με ένα γκρινιάρη άνθρωπο πώς θα σε έκανε να νιώθεις; Θα ήσουν χαρούμενος να ζεις μαζί του; Μάλλον όχι!

Άρα για φαντάσου το σώμα σου που είναι ένας ζωντανός οργανισμός πώς νιώθει όταν εσύ συνέχεια σκέφτεσαι αρνητικά και γκρινιάζεις  γι’ αυτό!  Σταμάτα να γκρινιάζεις για το σώμα σου και φρόντισέ το.

3) Το σώμα μας χρειάζεται καθημερινή άσκηση από 40 έως 60 λεπτά κάθε μέρα και την Κυριακή. Είναι φτιαγμένο για να κινείται, αυτό απολαμβάνει να κάνει ακόμη κι αν κάποιες μέρες είναι μια χαλαρή γιόγκα ή ένα χαλαρό περπάτημα, χρειάζεται όμως να κινείται για να μπορούν οι μύες να κινήσουν τη λέμφο και να καθαρίσει το νερό του οργανισμού σου που πηγαίνει στα κύτταρα σου.

4) Μην κατηγορείς το φαγητό. Κανένα φαγητό δεν σε παχαίνει τόσο όσο σε παχαίνουν τελικά οι τύψεις σου που το έφαγες. Μάθε να απολαμβάνεις χωρίς να σε τιμωρείς και χωρίς φυσικά να εξαρτάται όλη σου η διατροφή από junk food. Καμία τροφή δεν είναι κακή τροφή, απόλαυσε ό,τι τρως και να είσαι συνειδητός στο γιατί το τρως. Δεν είναι το φαγητό η λύση σε όλα σου τα προβλήματα.

5) Τέλος, πίνε άφθονο νερό. Το νερό ενυδατώνει τα κύτταρα σου, δημιουργεί οξυγόνο στο σώμα σου, είναι καθαρό στοιχείο και μεταφέρει την πρόθεση πολύ γρήγορα, αν σκέφτεσαι θετικά τα μόρια του νερού θα συντονιστούν με τις θετικές σου σκέψεις και θα τις μεταφέρουν σε όλα σου τα κύτταρα,( γι’αυτό μετά τις θεραπείες λέμε στους ανθρώπους να πίνουν νερό για να μεταφερθεί η νέα πληροφορία της θεραπείας γρήγορα σε όλο τους το σώμα.)

Συνοψίζοντας:

1) Το σώμα σου και εσύ είστε ένα, είστε το ίδιο.

2) Θετική σκέψη, ηρεμία, χαρά, όχι άγχος και στρες.

3) Γυμναστική και κίνηση.

4) Όχι ενοχές για την απόλαυση στο φαγητό, αλλά συνειδητές επιλογές τροφών.

5) Πολύ νερό.

Καλό μήνα με ιδανικό ρυθμό στις οντότητές μας!

Written by Ζωή Βασιλείου

Σύμβουλος-Εκπαιδεύτρια της Τεχνικής ThetaHealing®

«Heal the inside, the outside will follow»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Πάρε κι εσύ μέρος στην Επανάσταση της Συμπόνιας και διώξε τις σκιές

6 tips για την απόλυτη καλοκαιρινή περιπέτεια (χωρίς συναισθήματα)