in ,

Witchella Stories: Πολλοί με ρώτησαν τελευταία αν είμαι αστρολόγος…

Καλή Νέα Σελήνη, σε όλους σας!

«Απόψε το βράδυ είχε μια παράξενη ησυχία, και από περνούσα μύριζα λιβάνι» μου είπε νωρίτερα μια φίλη στο τηλέφωνο.

Και είχε τόσο δίκιο: νωρίτερα καθώς πλησίαζα το σπίτι, μου φάνηκε πως το μπαρ της γειτονιάς τρεμόσβηνε σαν πλοίο στα νερά ποταμού μια νύχτα με ομίχλη, και με τύλιξε μια μυρωδιά που θύμιζε πατσουλί και λιβάνι, έτσι από το πουθενά.

Πόσο ταιριαστό μια τέτοια εβδομάδα… Βαδίζουμε ολοταχώς προς την Νέα Σελήνη του Καρκίνου στις 17 Ιουλίου, την αφέγγαρη νύχτα, την Καρδιά του Σκότους.

Και πόσο θα ήθελα να ακούσω την δική σου ιστορία για όσα μεσολάβησαν από την Πανσέληνο του Αιγόκερου για την οποία μίλησα στην περασμένη μας συνάντηση!

Γιατί δεν νομίζω να έχουμε ξαναζήσει τόσες ξαφνικές και μεγάλες αλλαγές, για άλλους εσωτερικές και για άλλους εξωτερικές. Και που τις οφείλουμε;

Δυναμικοί πλανήτες όπως ο Άρης, ο Πλούτωνας και ο Πoσειδώνας σχημάτισαν σπάνιους συνδυασμούς στον βασιλικό Λέοντα, μυστικιστικοί αστέρες ενεργοποιήθηκαν, και επηρεάστηκε σχεδόν κάθε Ζώδιο. Αλλά γιατί μιλάω για όλα αυτά σήμερα;

Πολλοί με ρώτησαν τελευταία αν είμαι αστρολόγος

Η απάντηση είναι όχι – αλλά ποτέ δεν χόρτασα να μελετώ και να μαθαίνω τα μυστικά των άστρων.

Ίσως επειδή σαν παιδί ταξίδεψα πολύ με τους γονείς μου σε πλοία του εμπορικού ναυτικού – ναι σαν την Πίπη Φακιδομύτη – και διέσχισα μαύρες μακρινές θάλασσες, και είδα τους αστερισμούς να καθρεφτίζονται στον Ατλαντικό Ωκεανό… στην Γέφυρα των πλοίων μεσοπέλαγα, είναι τόσο βαθύ το σκοτάδι που νιώθεις χαμένος στο διάστημα, μπορείς σχεδόν να βουτήξεις τα δάχτυλα σου στον Γαλαξία.

Στην αρχή, τότε, ήθελα να μάθω τί σημαίνει το κάθε ζώδιο, ύστερα μεγαλώνοντας απορούσα: μα γίνεται να είναι όσοι γεννήθηκαν ένα συγκεκριμένο μήνα ίδιοι; Κι έτσι έμαθα και άλλα, και άλλα και έφτασα στον αστρολογικό χάρτη.

Που είναι ένας τροχός, κι αυτός – όπως ο τροχός του Χρόνου. Και υπάρχει για τον καθένα μας αυτός ο τροχός, χωρισμένος σε 12 Οίκους, που ο καθένας τους αντιστοιχεί σε κάποια περίοδο της ζωής μας, σε κάποιο κομμάτι της ταυτότητας μας και επηρεάζεται από άλλο Ζώδιο.

Αν πιστεύεις λοιπόν πως ανήκεις σε ένα Ζώδιο, υπεραπλουστεύεις την φύση σου

Είμαστε σύνθετοι και γεμάτοι μυστήρια, οι διαθέσεις μας αλλάζουν όπως οι φάσεις του φεγγαριού, ο Οίκος των φίλων είναι πολύ κοντά στον Οίκο της ελπίδας και των επιθυμιών μας και είμαστε γεμάτοι από αντιθέσεις. Παράδοξα. Και αινίγματα.

Ο αστρολογικός σου χάρτης είναι σαν ένα σπίτι με πολλά δωμάτια και στο κάθε δωμάτιο μπορείς να βρεις τα ίχνη σου από το χτες και το σήμερα, αλλά και την σκιά σου, το εσωτερικό παιδί, αλλά και τον δικό σου Μινώταυρο.

Ε λοιπόν τίποτα δεν με ενδιέφερε ποτέ περισσότερο από το να βρω αυτόν – τον φανταζόμουν να με περιμένει στο βάθος του Λαβύρινθου για να μου αποκαλύψει τι είναι αυτό που φοβάμαι περισσότερο, και να μου δώσει το κλειδί, για κείνο το παράθυρο από όπου ο φόβος θα δραπέτευε.

Και εδώ φτάνω στην Νέα Σελήνη προς την οποία βαδίζουμε ταχύρρυθμα

Ετούτες οι μέρες που μεσολαβούν μας προσφέρουν την ευκαιρία να ξεθάψουμε μερικούς από τους φόβους μας, και να τους αφήσουμε να πετάξουν μακριά. Η δυναμική πανσέληνος που ζήσαμε μας έδωσε το κλειδί – ότι δεν αλλάξαμε, ετοιμάζεται από μόνο του να αλλάξει.

Κάποιος μου έλεγε σήμερα, οι πάγοι λιώνουν και απελευθερώνονται παγόβουνα – θα χρειαστούμε νέους χάρτες. Αυτό συμβαίνει και στις ζωές μας. Είναι η ώρα να απελευθερώσουμε ότι μπορούμε, να ανοίξουμε νέους χάρτες και να σαλπάρουμε προς τον αληθινό μας σκοπό.

Αυτές οι τροπικές νύχτες οι γεμάτες ευωδιές, με την κάψα τους ελευθερώνουν τα παγόβουνα μέσα μας. Ποιοι είμαστε την νύχτα όταν οι άλλοι κοιμούνται; Τι θα σου έλεγε το παιδί που ήσουν κάποτε, τί έχει να σου πει ο εαυτός σου που πάντα απέφευγες;

Και αν την νύχτα ξυπνάς με την καρδιά να φτεροκοπά, προσπάθησε να θυμάσαι: κανείς δεν είναι μόνος εδώ, όλοι μαζί κυλάμε προς τον Τροπικό του Καρκίνου, ένα καράβι, ένα πλήρωμα.

Καλή Νέα Σελήνη, σε όλους σας!

Φιλιά,

Witchella

Written by Μελίνα Φραγκιά

Life & Mindfulness Coach, Artist, Witchella

«Μαγεία είναι να ζεις την κάθε μέρα με πρόθεση»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Kind reminder: Κανείς δε μπορεί να διαβάσει τις σκέψεις σου…

Δε μπορείς να τους ικανοποιείς όλους και ο σκοπός σου δεν είναι αυτός