in ,

EmpoweredEmpowered LoveLove InsightfulInsightful HotHot LikeLike

You go influencer: Βγες μπροστά και μη φοβάσαι να ξεχωρίσεις

Εάν θέλεις να ξεχωρίσεις δεν υπάρχει περίπτωση να μην αποτύχεις.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ειδικά μετά την καραντίνα του κοβιντ έχουν αρχίσει να ξεχωρίζουν σε αυτό που κάνουν

Γράφουν βιβλία, ανοίγουν επιχειρήσεις, ξεκινούν μια νέα εργασία, φαίνεται κάπως σαν να θέλουν να ξεχωρίσουν και να κάνουν κάτι που η καρδιά τους αγαπάει ή να εξελιχθούν περισσότερο σε αυτό που ήδη κάνουν.

Πιθανώς να έχεις και εσύ τέτοιους ανθρώπους στον περίγυρο σου ή να έχεις ακούσει για αυτούς και ίσως να σκέφτεσαι: Εγώ ποτέ θα νιώσω έτοιμος να κάνω αυτό που αγαπώ; 

Σε εσένα που έχεις αυτές τις σκέψεις θα ήθελα να μιλήσω σήμερα.

Εχθές έκανα ένα scroll στο Instagram, (εάν με παρακολουθείς θα ξέρεις ότι δραστηριοποιούμαι αρκετά σε αυτήν την πλατφόρμα) και παρατήρησα πως στο feed, όχι δηλαδή σε αυτούς που ακολουθώ, αλλά στα προτεινόμενα, υπήρχαν τόσα πολλά ίδια προφίλ ανθρώπων που έδειχναν μόδα, ρούχα, παπούτσια –όλα μεγάλης αξίας-, προϊόντα ομορφιάς και ακριβή ζωή. Όλα τα προφίλ είχαν χιλιάδες ακόλουθους.

Σκέφτομαι πως η απήχηση σε αυτήν την πλατφόρμα δεν βγαίνει μόνο από τα κλικ που κάνω εγώ σαν λογαριασμός εμφανίζοντας μου τα σχετικά με τα ενδιαφέροντα μου, αλλά και από το ηλικιακό γκρουπ που ανήκω, τη χώρα, το συλλογικό ενδιαφέρον του φύλλου μου και άλλες σταθερές που επηρεάζουν τελικά τον αλγόριθμο.

Καταλαβαίνω πως οι άνθρωποι νιώθουν περισσότερο ασφάλεια να μοιάσουν σε κάτι που ήδη έχει απήχηση, κοινό, ακόμη και αν είναι οι πολλοστοί που το επιχειρούν, παρά να προσπαθήσουν να ξεχωρίσουν με το δικό τους μοναδικό αποτύπωμα.

Πιο συγκεκριμένα, μου κάνει εντύπωση που βλέπω εκατοντάδες ίδιους λογαριασμούς από “influencers” που όλοι δείχνουν ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ, ταξίδια, ακριβή ζωή, προτείνουν προϊόντα ομορφιάς, αλλά λίγοι από αυτούς λένε τη γνώμη τους πάνω σε κάποιο θέμα  που αφορά την προσωπική τους ζωή και ανέλιξη.

Και σκέφτομαι: Πόσα παπούτσια πια να δω; Πόσα ρούχα; Πόσα μαλλιά; Πόση συμβουλή να διαβάσω για το: «ποιοι είναι οι 3 τρόποι να βρω τον έρωτα της ζωής μου;»

Δεν ειναι τυχαίο που όλα αυτά που ανέφερα δίνουν το προϊόν έτοιμο

Οι 3 τρόποι ειναι αυτοί, πάρτους και κατάπιε τους! Το καλύτερο στυλ στα ρούχα είναι εκείνο, παρτο και μιμήσου το!

Αν όμως κάποιος σου πρότεινε να διαβάσεις ένα βιβλίο για να βρεις την απάντηση (τη δική σου απάντηση μέσα από όσα διάβασες) τότε λίγοι άνθρωποι θα έμπαιναν στη διαδικασία να το διαβάσουν.

Όλη αυτή η μασημένη τροφή απευθύνεται σε κουρασμένους ανθρώπους, όχι σε ανθρώπους που είναι σε φάση δημιουργίας οι ίδιοι.

Οι άνθρωποι φοβούνται να δημιουργήσουν γιατί φοβούνται μην κάνουν λάθος μην αποτύχουν και γι’ αυτό αντιγράφουν κατά γράμμα τα μαλλιά εκείνης, το στυλ της άλλης, τη ζωή του άλλου, και τις επιλογές εκείνου, γιατί δεν χρειάζεται να δοκιμάσουν και να ασχοληθούν για να βρουν το δικό τους.

Εάν θέλεις να ξεχωρίσεις σε κάτι δεν υπάρχει περίπτωση να μην αποτύχεις πρώτα

Έστω για μια στιγμή ή για ένα δευτερόλεπτο θα αποτύχεις, σαν να θέλεις να ταιριάξεις δυο ρούχα και τελικά να πεις «όχι αυτό το μπλουζάκι, θα βάλω άλλο» για αυτή τη μικρή στιγμή η επιλογή σου δεν ήταν η προτιμώμενη, ήταν αποτυχημένη, ήταν αταίριαστη.

Έτσι θα πρέπει να καταλάβεις ότι για να ξεχωρίσεις θα πρέπει να πεις και κάτι λάθος, να γράψεις και κάτι που ίσως μοιάζει περιττό, θα δώσεις χρήματα που ίσως μετά σκεφτείς πως θα μπορούσες να τα είχες δώσει αλλού, αλλά αν δεν κάνεις αυτές τις μικρές κινήσεις που φαίνονται λάθος δεν θα καταλήξεις ποτέ στο δικό σου σωστό.

Πάντα θα έρχεται κάποιος και θα σου λέει πως η γνώμη του είναι η σωστή και εσύ πάντα θα λες δεν είμαι έτοιμος/η ακόμα, εκείνος έχει πιο πολλούς followers, εκείνη η επιχείρηση έχει πιο πολλά χρόνια, εκείνος έχει πιο πολλά πτυχία κλπ.

Βλέπουμε όμως και έχει αποδειχθεί από την ιστορία, πως τελικά δεν υπάρχει χρυσή συνταγή γιατί βλέπουμε ανθρώπους με πολλά εφόδια να αποτυγχάνουν και ανθρώπους χωρίς κανένα εφόδιο μόνο με αγάπη και πίστη να πετυχαίνουν!

Δεν εννοώ φυσικά πως η προετοιμασία και τα εφόδια είναι περιττά, όπως και δεν εννοώ πως τα ακριβά αντικείμενα και η καλή ζωή είναι περιττή, εννοώ όμως πως όλα αυτά δεν είναι ο μοναδικός τρόπος να νιώσει κάποιος πετυχημένος, ευτυχισμένος και ικανός.

Προετοιμάσου για αυτό που θα κάνει εσένα μοναδικό και μιμήσου λιγότερο τους άλλους

Κλέψε σαν καλλιτέχνης που λέει και ο Austin Kleon, (πολύ ωραίο βιβλίο σου το προτείνω), και δημιούργησε το δικό σου ρεύμα, το δικό σου μοναδικό αποτύπωμα.

Ο κόσμος χρειάζεται ανθρώπους που δεν φοβούνται να αποτύχουν, που τολμούν και δίνουν λύσεις και ελπίδα με το παράδειγμα τους, που λένε τη γνώμη τους, που λένε την ιστορία τους και από τις δυο πλευρές και όχι μόνο από την γυαλιστερή της πλευρά, που στηρίζουν το εγχείρημα τους και έχουν όραμα, βλέπουν πιο μπροστά από το αποτέλεσμα.

Βγες μπροστά και μη φοβάσαι να ξεχωρίσεις.

Είμαι περήφανη για σένα!

Written by Ζωή Βασιλείου

Σύμβουλος-Εκπαιδεύτρια της Τεχνικής ThetaHealing®

«Heal the inside, the outside will follow»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Όταν οι καρδιακοί σου φίλοι λάμπουν δια της απουσίας τους…

Γιατί κανείς δεν μπορεί να ζήσει πραγματικά τη στιγμή;