in ,

LoveLove

4 τρόποι για να ανανεώσεις την ενέργεια σου αυτόν τον Δεκέμβρη

Μέσα στο το φυσικό μας σώμα κυλά μια ενέργεια που μας δίνει ζωή.

Πολλές φορές θα έχεις ακούσει την φράση “είμαστε ενεργειακά όντα”. Ή να μιλάνε για την Αύρα, τα Chakra, την μπλοκαρισμένη ενέργεια στο σώμα μας. Ακούγοντας τα όλα αυτά ίσως έχεις σκεφτεί επίσης και δικαιολογημένα, ότι αυτός είναι ένας άλλος κόσμος, ξενόφερτες ιδέες, ξένες παραδόσεις, λόγια του αέρα.

Η ιδέα ότι εκτός από το ορατό σώμα μας ο κάθε ένας από εμάς περιτριγυρίζεται και από ενεργειακό σώμα, που ονομάζεται Αύρα, προέρχεται πράγματι από την Ινδουιστική Παράδοση. Σου φαίνονται ξένα όλα αυτά; Ρίξε μια ματιά στις δικές μας ορθόδοξες εικόνες…

Το φωτοστέφανο γύρω από τους αγίους μας δεν είναι παρά απεικόνιση της αύρας. Υπάρχει στα αλήθεια; Αν με ρωτάς ναι, και μπορείς να την δεις κι εσύ ένα μέρος της τουλάχιστον. Αρκεί να μισοκλείσεις τα μάτια και να συγκεντρώσεις την προσοχή σου στα δάκτυλα σου, με φόντο ένα λευκό τοίχο. Θα χρειαστεί να περιμένεις για λίγο και να μαλακώσεις το βλέμμα. Πως μοιάζει; Όταν την διακρίνω, συνήθως είναι ένα τρεμάμενο γαλάζιο φως γύρω από τα δάχτυλα μου. Σε παροτρύνω να το δοκιμάσεις.

Ο εφευρέτης Νίκολα Τέσλα έλεγε τον προηγούμενο αιώνα, ότι αν θέλεις να μάθεις τα μυστικά του σύμπαντος, πρέπει να εξερευνήσεις την σχέση μας με την ενέργεια, την συχνότητα και τις δονήσεις. Το ίδιο ισχύει και για τα σώματα μας.

Μέσα στο φυσικό μας σώμα κυλά μια ενέργεια που μας δίνει ζωή. Αυτή την ενέργεια στην Κινέζικη παράδοση την ονομάζουν Τσι, ενώ στην φιλοσοφία της Γιόγκα την ονομάζουν Πράνα.

Έχουν όμως πραγματική αξία όλα αυτά στην καθημερινότητα μας;

Περισσότερο από ποτέ.

Το μόνιμος στρες και οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής, σήμερα εξαντλούν τα επίπεδα της ενέργειας μας σε σημείο που αντιμετωπίζουμε μια επιδημία Burn out. Αν σου συμβαίνει να ξυπνάς σαν να μην ξεκουράστηκες και να αντιμετωπίζεις ανεξήγητους σωματικούς πόνους, οι παρακάτω πρακτικές πιστεύω θα σε βοηθήσουν άμεσα:

Χαιρέτησε τον Ήλιο

Είμαστε ενεργειακά όντα και το φως μας ενεργοποιεί όπως και κάθε άλλο ζωντανό οργανισμό επάνω στο γαλάζιο πλανήτη μας. Τις επόμενες μέρες προσπάθησε να βγεις στο ήλιο έστω και δέκα λεπτά την πρώτη ώρα αφού σηκωθείς από το κρεβάτι. Βγες στην βεράντα, άνοιξε το παράθυρο και στρέψε το πρόσωπο στον ήλιο. Δέκα λεπτά αρκούν για να ρυθμιστεί ο ύπνος σου.

Γειώσου

Έχει αποδειχτεί ότι όταν τα πέλματα μας έρχονται σε επαφή με το έδαφος, τα αρνητικά ιόντα στο σώμα μας φορτίζονται θετικά, και αμέσως η ενέργεια μας εξισορροπείται. Το να περπατάς Barefoot in the park, δεν ήταν ποτέ τόσο επίκαιρο.

Δημιούργησε χώρο στο σώμα σου

Όπως αποδεικνύεται η κάθε μας εμπειρία αποθηκεύεται στην Φάσια, το δίκτυο ινών κολλαγόνου το οποίο διαπερνά το σύνολο του σώματος, συνδέει και διαχωρίζει τις διάφορες δομές και όργανα. Η ακινησία, τα φυσικά αλλά και συναισθηματικά τραύματα πυκνώνουν και σκληραίνουν αυτόν τον ιστό.

Όταν το σώμα αισθάνεται ασφαλές και χαλαρό η ενέργεια αρχίζει πάλι να ρέει ανεμπόδιστα. Το βάδισμα, το stretching αλλά και κάθε άσκηση που αξιοποιεί το βάρος του σώματος και τις βαθιές αναπνοές απομακρύνουν όχι μόνο φυσικά αλλά και ψυχικά μπλοκαρίσματα.

Αποτοξίνωσε το νου σου

Μέσα μας υπάρχει μια φωνή που μιλά αδιάκοπα. Δυστυχώς, σύμφωνα με τους ειδικούς η φωνή αυτή αναμασά τα ίδια και τα ίδια και τείνει να είναι αρνητική. Παρατήρησε τα λόγια που λες στον εαυτό σου. Πρακτικές όπως το να γράφεις τις σκέψεις σου, ο διαλογισμός, και οι συζητήσεις με φίλους, θα σε βοηθήσουν να εντοπίσεις και να απεγκλωβίσεις τις δηλητηριώδεις σκέψεις από τον νου σου. Σύντομα θα αισθάνεσαι λιγότερο βάρος και εξάντληση.

Καθώς προχωράμε στο βαθύ σκοτάδι του Δεκέμβρη, ολοταχώς προς το νέο έτος, σε παροτρύνω να επικεντρωθείς στον υπέροχο εαυτό σου, και να δοκιμάσεις όλα τα παραπάνω για τριάντα ημέρες.

Μην ξεχνάς την μαγεία σου.

Φρόντισε τον εαυτό σου.

Φιλιά,

Witchella

Written by Μελίνα Φραγκιά

Life & Mindfulness Coach, Artist, Witchella

«Μαγεία είναι να ζεις την κάθε μέρα με πρόθεση»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Διαλογισμός: Αλλάζει η ζωή μας με δέκα λεπτά την ημέρα;

Σαφής στόχος: Κινητήρια δύναμη για την επίτευξη της επιτυχίας