in ,

LoveLove EmpoweredEmpowered LikeLike InsightfulInsightful HotHot

Πώς δέχεσαι το αμάξι σου να είναι πιο σύγχρονο από τον τρόπο σκέψης σου;

Μπορείς να καταφέρεις ότι θέλεις, το αξίζεις!

Οι άνθρωποι πιστεύουμε ότι για να εκδηλωθεί η ζωή χρειάζεται προϋποθέσεις.

Σκεφτόμαστε πως τα πράγματα μπορούν να έχουν μια, άντε δυο το πολύ πιθανές εξελίξεις. Αυτό θυμίζει πολύ αυτό που μας έλεγαν οι γονείς μας μικροί: «δεν θα τα πάρεις και τα δυο ένα θα διαλέξεις» για να μην γίνουμε κακομαθημένοι.

Έτσι λειτουργεί ο εγκέφαλος μας μέχρι σήμερα. Χωρίζει τα πράγματα σε δυάδα. Και συνήθως η δυάδα αναφέρεται α) σε αυτό που μπορώ να έχω και β) σε αυτό που δεν μπορώ να έχω.

Και ο εγκέφαλος έτσι απλοποιεί τη σκέψη κατευθύνει όλη την ενέργεια της σκέψης μόνο σε ένα πράγμα, μια οπτική, ένα αποτέλεσμα και αποκλείει οποιοδήποτε άλλο πιθανό αποτέλεσμα.

Πάρα πολλές φορές οι άνθρωποι έχουμε προαποφασίσει ότι τα πράγματα θα πάνε στραβά και δεν θα μπορέσουμε να έχουμε ή να καταφέρουμε αυτό που επιθυμούμε, που ακόμη και αν κάποιος προσπαθήσει να μας φυτέψει έναν σπόρο αισιοδοξίας και μας πει: «και αν πάει καλά και τα καταφέρεις;» εμείς τον αποθαρρύνουμε και του λέμε αποκλείεται!

Στην πραγματικότητα στον εαυτό μας λέμε το αποκλείεται

Οι άνθρωποι είμαστε πολυδιάστατα όντα. Δεν έχουμε μάθει να διαχειριζόμαστε όλες τις διαστάσεις μας και έχουμε περιοριστεί στην καθημερινή επιβίωση. Έχουμε αποκλείσει την βοήθεια, λέμε: «κανείς δεν με βοηθάει, κανείς δεν με ακούει» χωρίς να κατανοούμε ότι εμείς είμαστε υπεύθυνοι που έχουμε χτίσει μια ζωή αβοηθησίας και να αναλάβουμε τα ηνία για να την αλλάξουμε.

Λέμε: «οι άνθρωποι δεν αλλάζουν» αντί να πούμε ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΑΦΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΑΝ!

Ο εγκέφαλος φέρνει το παρελθόν στο παρόν

Είναι προγραμματισμένος και πιστεύει πως ό,τι γινόταν πάντα θα γίνει και τώρα και στο μέλλον. Αυτό όμως δεν ισχύει. Οι άνθρωποι μπορούμε να αναπρογραμματίσουμε τον εγκέφαλο μας μέσω των σκέψεων, των λέξεων, των συναισθημάτων και των συνηθειών μας.

Οι γονείς μας, μας ανέθρεψαν με τον καλύτερο τρόπο που ήξεραν και μπορούσαν και είναι σαν εμείς να μεταφέρουμε στις ζωές μας και αργότερα στα παιδιά μας τα μοτίβα και τους τρόπους που είχαν εκείνοι 20, 30, 40 χρόνια πριν!

Πώς δέχεσαι το αμάξι σου να είναι πιο σύγχρονο από τον τρόπο σκέψης σου;

Μπορείς να διαβάσεις, να ψάξεις και να σιγουρευτείς πως πράγματι ο εγκέφαλος είναι ικανός να αναπρογραμματίζεται και να αλλάζει την εικόνα όπως την αντιλαμβανόταν ως σήμερα χωρίς να μένεις στην απόρριψη της αλλαγής από φόβο και να λες απλά δεν το πιστεύω. Ψάξε για αυτό!

Πες πως ξεκινάμε μαζί την ημέρα σου!

Ανοίγεις τα μάτια σου! Σκέψου μια όμορφη σκέψη, σήκω από το κρεβάτι σου χωρίς να καμπουριάζεις, τεντώσου! Ίσιωσε την πλάτη σου είσαι ζωντανός! Βλέπεις τον ουρανό!

Το ξέρω πως γύρω μας συμβαίνουν καθημερινά πολλά τραγικά γεγονότα αλλά με το να είσαι κατσούφης δεν συμβάλλεις στην αλλαγή των δραματικών γεγονότων αυτών.

Οι άνθρωποι έχουν περισσότερη ανάγκη την ελπίδα παρά την γκρίνια που τη βρίσκουν εύκολα παντού. Εάν είσαι καλά ψυχολογικά θα μπορέσεις να συμβάλεις περισσότερο στο κοινό καλό γιατί με ένα σου χαμόγελο, με μια καλή κουβέντα θα δώσεις ελπίδα!

Το καλύτερο που θα καταφέρεις με τη δίκη σου θετικότητα είναι να ανοίξεις την δίκη σου καρδιά και η μέρα σου να σου φέρει νέα δεδομένα. Να γνωρίσεις ανθρώπους, να δεις τα πράγματα διαφορετικά, να φύγεις από το δυαδικό μοτίβο, από το φόβο ότι δεν θα τα καταφέρεις.

Μπορείς να καταφέρεις ότι θέλεις, το αξίζεις!

Βγες στον κόσμο και μη φοβάσαι! Εκεί έξω υπάρχουν άνθρωποι που περιμένουν να τους χαμογελάσεις, ναι ΕΣΥ!

Περιμένουν να σε δουν, να σε γνωρίσουν γιατί είσαι υπέροχος και έχεις πολλά να δώσεις και να πάρεις από αυτόν τον κόσμο.

Όσο περισσότερο ανοίγεις την καρδιά σου και πιστέψεις πως εσύ ο ίδιος μπορείς να αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι θα προσελκύεις ανθρώπους αλλαγμένους, με άλλη ποιότητα και πρόθεση αγάπης, βοήθειας και συντροφικότητας!

Η ζωή σου δεν θα είναι πια δυαδική αλλά άπειρη!

Θα δεις πως θα βρίσκεις λύσεις ευκολότερα και θα νιώθεις ψυχική ανάταση.

Η ζωή σου θα εκδηλώνεται χωρίς κουτάκια και προϋποθέσεις!

Θα ξετυλίγεται μπροστά σου και κάθε μέρα θα σε κάνει χαρούμενο επειδή εσύ πρώτος επέλεξες απλά να σκέφτεσαι θετικά και να μιλάς θετικά στον εαυτό σου!

Τόσο απλό και όμως πολύ πολύ αποτελεσματικό!

Written by Ζωή Βασιλείου

Σύμβουλος-Εκπαιδεύτρια της Τεχνικής ThetaHealing®

«Heal the inside, the outside will follow»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Κλείσε την τιβί: Χρωστάς σε κανένα τη ψυχική σου υγεία;

Είναι ωραία στη ζώνη άνεσής σου, αλλά τίποτα δε φυτρώνει εκεί