in ,

Witchella Stories: Τα μυστικά των Κρυστάλλων (α’ μέρος)

Ποια είναι η ιστορία των κρυστάλλων;

Πρώτη φορά άκουσα τον όρο Κρυσταλλοθεραπεία, στις αρχές του 2000, από μια φίλη η οποία είχε επιστρέψει από την πρώτη της θεραπεία, λάμποντας σαν φεγγαρόπετρα.

Κρυσταλλοθεραπεία όπως μου είχε εξηγήσει, είναι η ενεργειακή θεραπεία κατά την οποία ο θεραπευτής χρησιμοποιεί ημιπολύτιμους και πολύτιμους κρυστάλλους, για την εξισορρόπηση του ενεργειακού και φυσικού μας σώματος.

Δεν ήξερα τι να πιστέψω, αλλά λαχταρούσα να τους αισθανθώ κι εγώ να πάλλονται μέσα στις παλάμες μου σαν μικρά παράξενα όντα.

 Δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη μου θεραπεία

Την ομορφιά των κρυστάλλων, καθώς και την παρηγορητική τους ενέργεια όταν η θεραπεύτρια τους απίθωσε απαλά επάνω από τα ρούχα μου σε σημεία που αντιστοιχούσαν στα ενεργειακά κέντρα, που τα ονομάζουμε Chakra.

Δεν θέλω να πω λεπτομέρειες για το τί είχα αισθανθεί, γιατί για τον καθένα η εμπειρία είναι διαφορετική.

Μπορώ να μοιραστώ όμως πώς από τότε ποτέ δεν έπαψα να μαγεύομαι από τους μωβ αμέθυστους με το ασημένιο φέγγος στις άκρες του, τα βότσαλα χαλαζία που οι αρχαίοι Έλληνες τα θεωρούσαν δώρο του ουρανού και για τον αχνοπράσινο αβεντουρίνη που γλυκαίνει τις μικρές και μεγάλες λύπες.

Ποια όμως είναι η ιστορία των κρυστάλλων;

Τι μας προσφέρουν και με ποιους τρόπους μπορούν να μας ωφελήσουν;

Όταν μιλάμε για κρυστάλλους αναφερόμαστε σε φυσικά πετρώματα, τα οποία πέρα από την ιδιότητα τους να αντανακλούν το φως, παράγουν ηλεκτρικό φορτίο.

Ακριβώς για αυτόν τον λόγο πολλοί ημιπολύτιμοι λίθοι όπως ο χαλαζίας ενσωματώνονται σε ηλεκτρικές συσκευές σαν αγωγοί.

Να ήταν αυτές οι ιδιότητες ο λόγος που οι αρχαίοι πολιτισμοί τους προσέδωσαν για πρώτη φορά μεταφυσικές ιδιότητες; Ή μήπως να ήταν το γεγονός πως σχηματίστηκαν σε εποχές πολύ πριν την εμφάνιση μας στον πλανήτη και μας συνδέουν με την σκοτεινή πηγή της ζωής;

Όποιος και να ήταν ο λόγος, ο πρώτος πολιτισμός ο οποίος ενσωμάτωσε τους κρυστάλλους στην θρησκευτική λατρεία ήταν αρχαίοι Σουμέριοι γύρω στο 4000 π.χ.

Δεν παύουν ποτέ να εμφανίζονται σε διάφορους πολιτισμούς ως θεραπευτές και να μνημονεύονται για την ικανότητα τους να εξυψώνουν τους ανθρώπινους κραδασμούς, αλλά και να προστατεύουν από αρνητικές ενέργειες και να απορροφούν την θλίψη.

Η ίδια η λέξη κρύσταλλος προέρχεται από την Αρχαία Ελληνική λέξη Κρύσταλλον που σήμαινε Πάγος, καθώς οι πρόγονοι μας πίστευαν πως ο λευκός χαλαζίας ήταν κάποια μορφή αιώνιου χιονιού με μαγικές ιδιότητες.

Ο δικός σου κρύσταλλος

Λέγεται πως ένας κρύσταλλος που έρχεται στην κατοχή μας, κουβαλά πανάρχαια σοφία και πως έχει την ιδιότητα να συγχρονίζεται με το ενεργειακό πεδίο του κάθε ιδιοκτήτη.

Έτσι, είναι σημαντικό να καθαρίζουμε τους κρυστάλλους μας σε χοντρό αλάτι, ή σε χώμα, για τουλάχιστον 24 ώρες προτού τους χρησιμοποιήσουμε για πρώτη φορά.

Φυσικά κάθε κρύσταλλος έχει τις δικές του ιδιότητες και θα σε συμβούλευα να μελετήσεις τα ειδικά χαρακτηριστικά του δικού σου κρυστάλλου, ο οποίος ποτέ δεν φτάνει τυχαία στα χέρια σου.

Ο κρύσταλλος που θα κερδίσει την καρδιά σου σύμφωνα με την παράδοση σε έχει διαλέξει, και σε διαφορετικές στιγμές τις ζωής σου θα δουλέψεις με διαφορετικούς λίθους ανάλογα με τις ανάγκες σου.

Άλλα δεν θα πω, αλλά προτού βρεις τον δικό σου πρώτο κρύσταλλο

Άφησε την διαίσθηση σου να σε οδηγήσει και όταν επιστρέψεις σπίτι μαζί του, και αφού τον καθαρίσεις, πάρε τον στην παλάμη σου, ξάπλωσε κάπου ήσυχα και άφησε τον να σε γνωρίσει, και να αλληλοεπιδράσει με το σοφό σου σώμα, και το ενεργειακό σου πεδίο.

Και αν θέλεις να μάθεις περισσότερα, στο δεύτερο μέρος αυτής της εξιστόρησης θα επιστρέψω για να σου πω ποιοι είναι οι δικοί μου αγαπημένοι κρύσταλλοι και τα μυστικά τους, παρέα με τον γατούλη μου τον Μπόζι που ξέρει από αυτά, αφού είναι κρυσταλλόγατος.

Φιλιά Witchella,

[to be continued…]

Written by Μελίνα Φραγκιά

Life & Mindfulness Coach, Artist, Witchella

«Μαγεία είναι να ζεις την κάθε μέρα με πρόθεση»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Witchella Stories: Τα μυστικά των κρυστάλλων (β’ μέρος)

Το φαινόμενο του φωτοστέφανου μπορεί να επηρεάσει ακόμα και τη ψήφο σου!