in ,

4 λίστες που θα σε βοηθήσουν να βρεις τον επόμενο στόχο σου

Ποτέ δεν ήταν καλύτερη στιγμή για να υφάνεις όνειρα.

Καθώς πλησιάζουν τα γενέθλια μου, σκέφτομαι όλα όσα πέρασαν την αστρολογική χρονιά που τελειώνει, και κατεργάζομαι νέα σχέδια. Το Ζώδιο μου άλλωστε είναι ο Τοξοβόλος, θέτει στόχους – έπειτα απελευθερώνει το βέλος και περιμένει.

Είναι όμως τόσο εύκολο στην ζωή να βρεις το κατάλληλο στόχο; Πιστεύω πως είναι από τα πιο δύσκολα πράγματα. Απαιτεί να ξέρεις ακριβώς που βρίσκεσαι. Και να έχεις ή να βρεις τρόπο να αποκτήσεις μια ξεκάθαρη εικόνα για το που θέλεις να πας.

Επειδή λοιπόν αυτός ο δωδέκατος μήνας της χρονιάς τον οποίο βαδίζουμε έχει μια γεύση τέλους για όλους και καθώς κάθε τέλος σηματοδοτεί μια νέα αρχή, σήμερα θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την δική μου μέθοδο στοχοθεσίας. Την χρησιμοποιώ μάλιστα σε κάθε Νέα Σελήνη, καθώς ακολουθώ τον κύκλο του φεγγαριού όπως έχω πει και άλλοτε όταν οραματίζομαι και υλοποιώ.

Ας μιλήσουμε για λίστες λοιπόν. Και υπόσχομαι πως ως συνηθώς θα τις υφάνουμε με λίγη μαγεία και πολύ αγάπη.

Η Λίστα των Ευχαριστώ

Ας ξεκινήσουμε με το που βρισκόμαστε και μάλιστα με όσα πήγαν καλά. Διασχίσαμε έντεκα δύσκολους μήνες και ολοκληρώνουμε την προσπάθεια μας, έχοντας πετύχει ως εδώ ένα σωρό πράγματα. Ας τα βάλουμε στην σειρά στο χαρτί μας, πρώτα αυτά. Γιατί πρέπει να μάθουμε να γιορτάζουμε τις επιτυχίες μας, και να δίνουμε τα εύσημα στον εαυτό μας.

Ξεκίνα λοιπόν από όλα τα καινούρια πράγματα που ήρθαν στην ζωή σου, στην δουλειά, στις φιλίες, και μην περιορίζεσαι: γράψε κάθε όνειρο που άγγιξες και πρόσθεσε ακόμη και τα πολύ πολύ μικρά, καθώς μερικές φορές έχουν δώσει την ίδια χαρά με τα μεγάλα.

Μετά τα πρώτα πέντε πράγματα που προσθέτω πάντα μου κάνει εντύπωση το πόσο πολλά χαμόγελα χαρίζω στον εαυτό μου. Και μην ξεχνάς να σημειώσεις ένα ευχαριστώ μόνο για τα δικά σου μάτια.

Η Λίστα της Φροντίδας του Εαυτού

Η λίστα αυτή είναι δική σου και μην την μπλέκεις με όσα κάνεις ή έκανες για τους άλλους. Αυτά ήταν ένα δώρο. Και αυτό το project είναι αποκλειστικά αφιερωμένο σε εσένα.

Πρόσθεσε λοιπόν τώρα όλα τα πράγματα που σου αρέσει να κάνεις ή θα απολάμβανες να έκανες περισσότερο και τα οποία θεωρείς αυτοφροντίδα. Είναι αποκλειστικά δική σου η λίστα να σου θυμίσω. Αν λοιπόν σου έρθουν στον νου πράγματα που διάβασες σε κάποιο περιοδικό, ή κάνει κάποιος γνωστός σου, περίμενε και ρώτα πάλι: Ποια είναι η δική σου γλώσσα φροντίδας;

Μπορεί να εκπλαγείς ευχάριστα. Και ακόμη, μην περιορίζεσαι: αυτά που ίσως θεωρείς αδύνατα λόγο έλλειψης πόρων ή χρόνου, γίνονται δυνατά όταν τα βάζεις σε λέξεις.

Η Λίστα του Σώματος, της Ψυχής και της Καρδιάς

Εδώ πρόσθεσε 5 πράγματα που απολαμβάνει το σώμα σου όπως το μασάζ ή το κολύμπι, πράγματα που σε ανακουφίζουν, τα σκέφτεσαι και χαμογελάς. Έπειτα 5 πράγματα που κάνουν την ψυχή σου να ξαλαφρώνει, μπορεί να είναι η φύση ή το πατινάζ, ότι κι αν σε ξαλαφρώνει πρόσθεσε το χωρίς να το εξετάζεις. Και τώρα πρόσθεσε ότι αγαπάς. Ένα χαμόγελο; Μια αγκαλιά; Κάποιο πρόσωπο ή ζώο; Γράψε το όνομα του. Οι λέξεις είναι ξόρκια.

Και τώρα είσαι έτοιμος να φτιάξεις…

Η Λίστα των Νέων Στόχων σου

Γιατί έχεις φέρει όλα τα κομμάτια σου στην συζήτηση. Άναψε λοιπόν ένα αρωματικό κερί, ή ένα στικ Πάλο Σάντο, και γράψε χωρίς περιορισμούς. Έχεις ανοίξει ένα κύκλο μαγικό. Είσαι πια στην ροή. Να ξέρεις πως σήμερα έχουμε Νέα Σελήνη και ο ουρανός είναι σκοτεινός αλλά γόνιμος. Ποτέ δεν ήταν καλύτερη στιγμή για να υφάνεις όνειρα.

Η Σελήνη είναι στον Τοξότη και οι Μάγισσες λένε γράψε μια ιστορία.

Εμπρός λοιπόν, γράψε την.

Και γίνε πρωταγωνιστής.

Φιλιά,

Witchella

Written by Μελίνα Φραγκιά

Life & Mindfulness Coach, Artist, Witchella

«Μαγεία είναι να ζεις την κάθε μέρα με πρόθεση»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Το «μυστικό» της πολυπόθητης ισορροπίας, κρύβεται στις αντιθέσεις

Συνέντευξη με τη Βαλέρια Κουρούπη: Κανείς δεν μας μαθαίνει να λέμε «όχι»