in ,

LikeLike

Η νέα εκδοχή σου σε ρήξη με τον παλιό σου εαυτό

Κάθε φορά που εκνευρίζομαι ο παλιός και ο νέος μου εαυτός ξεκινάνε διαμάχη!

Μπορεί για άλλους τα social media να είναι μόνο του διαβόλου, όμως για μένα λειτουργούν και ως πηγή έμπνευσης και προσωπικής εξέλιξης, γιατί είναι αμέτρητες οι φορές που έχω βρει τον εαυτό μου σε ένα βίντεο ή μία τυχαία ανάρτηση που έπεσε μπροστά μου.

Όπως ακριβώς έγινε και στην αρχή αυτής της εβδομάδας, οπότε και «χάζευα» στο instagram, κάποια στιγμή στο διάλειμμα από όλα τα υπόλοιπα που είχα να κάνω.

Και είδα ένα post που περιέγραφε την ίδια ακριβώς εμπειρία που ζούσα εκείνη την ημέρα:

«Everytime I get pissed, the old me and the new me start beefing about how to handle the situation».

Εν ολίγοις, κάθε φορά που εκνευρίζομαι ο παλιός και ο νέος μου εαυτός ξεκινάνε διαμάχη για το πώς θα έπρεπε να χειριστώ την κατάσταση.

Και σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή, πόσο πολύ περιέγραφε την κατάστασή μου αυτό το post που τυχαία έπεσε μπροστά μου. Γιατί είχε παρουσιαστεί ένα challenge, στο οποίο προσπαθούσα να συμπεριφερθώ με το mentality του πιο healed εαυτού μου και όμως, ο άνθρωπος απέναντί μου με τέσταρε πραγματικά πολύ στο να γυρίσω σε παλιές τακτικές που ανήκουν σε μία διαφορετική Αθανασία.

Είμαι εδώ να σου πω λοιπόν, να μην είσαι τόσο σκληρή με τον εαυτό σου όταν αντιμετωπίζεις αντίστοιχες συνθήκες. Όταν βρίσκεσαι σε ένα μετέωρο βήμα της προσωπικής σου εξέλιξης, εκεί όπου προσπαθείς να διώξεις παλαιότερα μοτίβα και να υιοθετήσεις πιο υγιή τρόπο σκέψης και πράξης.

Δε θα είναι πάντα εύκολο και το μυαλό σου θα προσπαθήσει άπειρες φορές να σου βάλει τρικλοποδιές, προκειμένου να σε γυρίσει πίσω, σε κάτι που μπορεί να αντιλαμβάνεται ως ασφαλές πλαίσιο.

Μπορεί και να επιστρέψεις στην παλαιότερη εκδοχή σου. Μπορεί και να σου ξεφύγει μία κατάσταση. Μπορεί να μιλήσεις χειρότερα από ό,τι θα μπορούσες. Μπορεί να ξεσπάσεις. Μπορεί να φύγεις από το μονοπάτι.

Και γενικότερα, μπορεί η γιαγιά μου να ήταν πατίνι εάν είχε ρόδες.

Εν ολίγοις, όλα αυτά μπορεί να σου συμβούν και ίσως, να σου έχουν συμβεί ήδη. Ότι είμαστε όμως εδώ, και το συζητάμε και ανοίγουμε τα χαρτιά μας και ψάχνουμε τρόπο να μάθουμε μέσα από αυτό, είναι εκείνο στο οποίο στέκομαι.

Γιατί δείχνει πως παλεύουμε για αυτή την καλύτερη και μελλοντική εκδοχή του εαυτού μας. Πως τη βλέπουμε μπροστά μας σαν όραμα και είναι τόσο εκθαμβωτικά όμορφη που δε γίνεται παρά να τρέξουμε προς αυτήν.

Ναι, ίσως σήμερα να ξέφυγε κάτι από τον έλεγχό σου. Το συνειδητοποίησες, το φίλτραρες, έμαθες μέσα από αυτό και παίρνεις μια βαθιά ανάσα αντί να χώσεις τον εαυτό σου κάτω από ένα στρώμα τύψεων και ενοχής.

Look at you, honey! Με κάνεις τόσο περήφανη!

Βάλε το αγαπημένο σου τραγούδι να παίζει, χαμογέλασε στον εαυτό σου και συνέχισε την ημέρα σίγουρη ότι μπορείς να την κάνεις καλύτερη από το χθες!

Written by Αθανασία Αντωνοπούλου

Radio presenter, Creative mind, Social media gal & Proud Aries

“Όταν φτάσεις στο σημείο όπου δεν χρειάζεται να εντυπωσιάσεις κανέναν, εκεί ξεκινά η ελευθερία σου”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Συναντάμε τους άλλους στο βάθος που έχουμε συναντήσει τον εαυτό μας

Ολόψυχη Ζωή: Το καλό όταν μοιράζεται, πολλαπλασιάζεται