in ,

Όταν η θηλυκή παρόρμηση γίνεται viral

Το περιεχόμενο που εμπερικλείεται σε αυτή τη φράση έχει δημιουργηθεί από εμάς για εμάς!

Μπορεί και να βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά των social media, εκεί όπου η γυναικεία παρόρμηση υπάρχει σε κάθε πιθανή έκφρασή της και γίνεται viral, χωρίς κριτική και περιορισμούς, με απόλυτη αυθεντικότητα και ειλικρίνεια, αποδοχή και χιούμορ.

Από πού προήλθε η φράση «feminine urge»;

Όπως δηλώνει το Know Your Meme, η φράση «feminine urge» αναφέρεται σε ένα concept και ένα σλόγκαν που χρησιμοποιήθηκε ειρωνικά, για να περιγράψει τις θηλυκές τάσεις και ποιότητες.

Παρότι η πιο πρώιμη γνωστή χρήση της φράσης σημειώθηκε το 2009 στο Twitter, άρχισε να χρησιμοποιείται περισσότερο από το 2021 και ύστερα, συγκεκριμένα από τον Απρίλιο εκείνης της χρονιάς, μετά από ένα Tumblr post που κέρδισε engagement.

Και από τότε, το αντίστοιχο meme έχει χρησιμοποιηθεί αμέτρητες φορές, βρίσκοντας τη μεγαλύτερη αποδοχή του σε όλες εκείνες τις διαφορετικές εκφάνσεις της πατριαρχίας που ακουμπούν πάνω σε μία θηλυκή οντότητα, κάνοντας επικίνδυνο το περιβάλλον στο οποίο κινείται. Μία τέλεια σύγκρουση ανάμεσα στην εντυπωσιακή ομορφιά της θηλυκής ενέργειας και της βίαιης συνθήκης που την περιορίζει με αμέτρητους τρόπους, σε καθημερινή βάση.

Η πρώτη φορά που προσωπικά ταυτίστηκα με ένα βίντεο που χρησιμοποιούσε αυτή τη φράση, ήταν στο TikTok, όταν μία κοπέλα περιέγραφε τη βαθιά θηλυκή της παρόρμηση να τα παρατήσει όλα, να βρει ένα σπίτι στη μέση του δάσους και να ζήσει εκεί, ανάβοντας το τζάκι, πίνοντας ζεστά ροφήματα και διαβάζοντας τα αγαπημένα της βιβλία. Γιατί εάν με ρωτάς, αυτή είναι η ιδανική ζωή που θα ήθελα και εγώ να έχω εάν δε ζούσαμε σε μία τόσο βαθιά καπιταλιστική κοινωνία. Που και πάλι, θέλω να κρατάω τις ελπίδες μου για το μέλλον.

@spencer.barbosa

This trend🥹🥹🥹 #girls #relatable #trend

♬ fade into you – favsoundds

Τι εκφράζουμε με το «feminine urge»;

Είναι ένας από εκείνους τους συνδυασμούς λέξεων που κατακλύζουν τα social media και σταθερά τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούνται, για να αποτυπώσουν ακόμα και βαθύτερες σκέψεις που ίσως θα φαίνονταν και θα ακούγονταν ονειροπαρμένες εάν τις εκφράζαμε «δυνατά».

Ή για να τονίσει περιορισμούς που βιώνουμε στην καθημερινότητά μας.

Ή στερεότυπα που καλούμαστε διαρκώς να σπάμε.

Ή πρακτικές που μας φέρνουν κοντά και αφήνουν χώρο για self-care.

Ή ανάγκες και επιθυμίες που μπορεί να μοιάζουν ανάλαφρες και «παιδιάστικες».

Ή συμπεριφορές που έχουμε εκπαιδευτεί να καταπιέζουμε και να περιορίζουμε, για να μπορέσουμε να υπάρξουμε.

Ή παιδικά τραύματα που αφήνουμε στην άκρη, αγκαλιάζοντας το κοριτσάκι μέσα μας.

Ή την ανάγκη μας να φροντίσουμε τους ανθρώπους γύρω μας και να νιώσουμε ασφαλείς να δείξουμε το πόσο ευάλωτες είμαστε.

@klea_mara

♬ September – Sparky Deathcap

Στα δικά μου μάτια, το περιεχόμενο που εμπερικλείεται σε αυτή τη φράση έχει δημιουργηθεί από εμάς για εμάς, επομένως λειτουργεί ως ένα απόλυτα safe space, όπου μπορούμε να μοιραζόμαστε τον τρόπο που λειτουργεί η φύση, το μυαλό και η καρδιά μας, γιορτάζοντας τη θηλυκή μας ενέργεια και έχοντας την αποδοχή να είμαστε απλά ο εαυτός μας, χωρίς να δίνουμε απολύτως καμία εξήγηση.

Ο θηλυκός, όμορφος, αυθόρμητος, παιδικός, προβληματισμένος, περιορισμένος, επαναστατικός, σέξι εαυτός μας στην ολότητά του.

Written by Αθανασία Αντωνοπούλου

Radio presenter, Creative mind, Social media gal & Proud Aries

“Όταν φτάσεις στο σημείο όπου δεν χρειάζεται να εντυπωσιάσεις κανέναν, εκεί ξεκινά η ελευθερία σου”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Toxic Positivity: Πώς γίνεται κάτι φαινομενικά θετικό να γίνει τοξικό;

Σε ποια ιστορία δεν περνάς καλά;