in ,

EmpoweredEmpowered LoveLove InsightfulInsightful HotHot LikeLike

Πάντα το κάτι παραπάνω μένει για ένα αόριστο αύριο…

Που τελικά δεν έρχεται ποτέ.

Ξυπνάς το πρωί και ανοίγεις τα μάτια σου

Σκέφτεσαι όλα όσα έχεις να κάνεις και δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις. Κάτι μέσα σου σου λέει σήκω, ξεκίνησε την ημέρα σου, κάνε σήμερα όλα όσα θέλεις να κάνεις.

Γράψου γυμναστήριο, ξεκίνησε μια δραστηριότητα, πήγαινε να κόψεις τα μαλλιά σου, φρόντισε τον εαυτό σου και κάτι άλλο ταυτόχρονα μέσα σου σε κρατάει καθηλωμένο, σαν να μην έχεις δύναμη, σαν να μη σου φτάνει η ενέργεια.

Και δεν κάνεις τελικά τίποτα πέρα από τα απαραίτητα

Θα πληρώσεις τους λογαριασμούς σου, θα πας στη δουλειά και πάλι θα αφήσεις για αύριο όλα όσα θέλεις να ξεκινήσεις και φαντάζεσαι πως θα σου δώσουν χαρά.

Πάντα το παραπάνω μένει για αύριο. Για ένα αόριστο αύριο που τελικά δεν έρχεται ποτέ.

Εντός σου θρέφεις μια αντίσταση στην αλλαγή και στην ολοκλήρωση στόχων που τη θρέφεις γιατί σε προστατεύει. Υπάρχει ένα κομμάτι του ψυχισμού σου που φοβάται να πάει παρακάτω γιατί στο παρακάτω θα υπάρχει μεγαλύτερη απόσταση, ίσως και αποκοπή από ότι ήταν για σένα γνώριμο μέχρι τώρα.

Έχουμε μάθει να λειτουργούμε με διαστρεβλωμένα σχήματα μέσα μας μέχρι να μπούμε στη διαδικασία να τα αναγνωρίσουμε και να τα αλλάξουμε. Μια μεγάλη διαστρέβλωση είναι μεταξύ του γνώριμου και του συμβατού.

Ακόμη και αν στη ζωή μας θέλουμε να αλλάξουμε ένα μοτίβο που μας μπλοκάρει, ένα κομμάτι μας έχει συνηθίσει σε αυτή τη συνθήκη. Αυτό το κομμάτι του ψυχισμού μας δεν νιώθει έτοιμο να προχωρήσει παρακάτω, κάτι χρειάζεται ακόμη, κάτι από αγάπη, συμπόνια, βοήθεια, κατεύθυνση.

Αυτές τις ποιότητες μας τις δίνουν οι γονείς μας όταν είμαστε μικροί και μέσα από αυτή τη διαδικασία συνδεόμαστε μαζί τους και νιώθουμε στήριξη.

Αν για κάποιο λόγο κάτι από αυτές τις ποιότητες δεν έχει δοθεί επαρκώς σε αυτήν την ηλικία ή έχει δοθεί διαστρεβλωμένα ο ενήλικας δεν έχει νιώσει αρκετή υποστήριξη από τους γονείς του ως παιδί και έτσι δημιουργεί τραύμα έλλειψης στήριξης, συνεχίζει το μοτίβο διαστρεβλωμένα γιατί έτσι έχει μάθει να συνδέεται πρωταρχικά και χτίζει τη ζωή του πάνω σε αυτό.

Κάθε φορά λοιπόν που δυσκολεύεσαι να πας παρακάτω και να ολοκληρώσεις έναν κύκλο ή να κάνεις μια αλλαγή που σε κάνει χαρούμενο μη βιαστείς να ακούσεις τον εσωτερικό σου κριτή που σου λέει πως δεν κάνεις αρκετά και πως δεν προσπαθείς αρκετά.

Ο υποσυνείδητος νους σου, σου ρίχνει τις ταχύτητες για να μπορέσει να διαχειριστεί εντός σου το εσωτερικό σου παιδί το τραύμα της έλλειψης του γονέα. Με λίγα λόγια κάθε φορά που σαν ενήλικας θέλεις να πας παρακάτω το εσωτερικό σου παιδί φοβάται γιατί του λείπει κάποια βάση στήριξης.

Μπορείς να δώσεις χρόνο και χώρο στον εαυτό σου να νιώσει ασφαλής μέσα από διαδικασίες ενδυνάμωσης

Κάνε διαλογισμό, μίλησε όμορφα στον εαυτό σου μπροστά στον καθρέφτη, επανέλαβε του πως εσύ ο ίδιος ως ενήλικας είσαι διατεθημένος να αναλάβεις και να φροντίσεις το εσωτερικό παιδί.

Διάβασε ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης, βγες για έναν περίπατο, φτιάξε μια λίστα με όσα θέλεις να κάνεις που θα σου έδιναν χαρά και από αυτά κάνε ένα από όλα.

Ξεκίνησε με έναν στόχο τη φορά

Υπενθύμιζε στον εαυτό σου όσα καταφέρνει και κάθε φορά που προχωράς στον επόμενο στόχο επιβράβευσε τον εαυτό σου με ένα μικρό δώρο, ένα όμορφο γεύμα ή ένα μπράβο μπροστά στον καθρέφτη.

Κάθε μέρα εκπαίδευσε το μυαλό σου να βλέπει έστω ένα πράγμα που κατάφερε σήμερα ακόμη και αν είναι το ότι κατάφερα να φορέσω τα παπούτσια μου, κατάφερα να χτενίσω τα μαλλιά μου, μην θεωρήσεις τίποτα αυτονόητο, όλα είναι ξεχωριστά και αξίζουν την επιβράβευση σου.

Χτίσε βήμα βήμα την ενδυνάμωση σου επιβραβεύοντας τον εαυτό σου για κάθε κατάκτηση μέσα στην ημέρα σου.

Εάν δυσκολεύεσαι σε αυτά χρειάζεται να απευθυνθείς σε έναν ειδικό ψυχικής υγείας

Η βοήθεια δεν είναι προκατάληψη και οι τεχνικές αυτοβελτίωσης και θεραπείας πια έχουν εξελιχθεί πάρα πολύ.

Κάθε τραύμα που μένει άλυτο μέσα μας κρατάει δεσμευμένο ένα κομμάτι ενέργειας και διαύγειας από τον ψυχισμό μας. Όσο περισσότερα τα δεσμευμένα κομμάτια, τόσο λιγότερη η ενέργεια που μένει για να ζήσουμε και να υλοποιήσουμε τα όνειρα μας.

Η απόφαση είναι δίκη σου.

Είμαι περήφανη για σένα και ξέρω ότι θα τα καταφέρεις, είμαι μαζί σου σε αυτό.

Written by Ζωή Βασιλείου

Σύμβουλος-Εκπαιδεύτρια της Τεχνικής ThetaHealing®

«Heal the inside, the outside will follow»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Μαγεία στη Σφίγγα με Ανδριάννα Μπάμπαλη και Κώστα Λειβαδά

Ένας σκύλος οδηγός μου έδωσε το μεγαλύτερο μάθημα ζωής