in ,

EmpoweredEmpowered

Ψυχοθεραπεία: Ανακάλυψε τη δύναμη του υποσυνείδητου νου και μη φοβάσαι

Στο υποσυνείδητο σου, δεν θα βρεις τέρατα.

Λίγα χρόνια πριν, αν κάποιος ερχόταν και μου έλεγε πως πρέπει να κάνω ψυχοθεραπεία θα του απαντούσα ότι δεν είμαι τρελή για να κάνω ψυχοθεραπεία και αν πάμε και κάποια χρόνια ακόμα πιο πίσω, στην εποχή των μαμάδων μας, η ψυχοθεραπεία ήταν ταμπού και γινόταν κρυφά πίσω από κλειστές πόρτες.

Οι άνθρωποι δεν έχουμε πληροφόρηση για το θέμα

Συναντώ ακόμα ανθρώπους που δεν ξέρουν τί είναι ο διαλογισμός. Είναι ζωτικής σημασίας να κατανοήσουμε τη σημαντικότητα της ψυχοθεραπείας γιατί έτσι θα τολμήσουμε να τη βάλουμε ενεργά στη ζωή μας και να απολαύσουμε τα οφέλη της.

Οτιδήποτε έχεις στη ζωή σου, η δουλειά σου, οι φίλοι σου, η σχέση σου, τα χρήματα που βγάζεις κάθε μήνα, η κοινωνική σου ζωή, το σχήμα που έχει το σώμα σου, οι τροφές που επιλέγεις, οι ασθένειες που τυχόν έχεις, οι φοβίες σου, δεν οφείλονται στους γονείς σου, στην κληρονομικότητα, στην κοινωνία, στους πολιτικούς, στον Θεό…

Όλα αυτά διαμορφώνονται από τα πιστεύω που έχεις καταγράψει βαθιά μέσα σου σε ένα επίπεδο που λέγεται υποσυνείδητο και αυτά με τη σειρά τους παίρνουν μορφή στη ζωή σου.

Το υποσυνείδητο δεν είναι αφηρημένη έννοια

Βρίσκεται μέσα σου και είναι η αποθήκη πληροφοριών σου γύρω από τα πάντα.

Στο υποσυνείδητο είναι καταγεγραμμένο το πώς ένιωσες την πρώτη φορά που δοκίμασες παγωτό, πώς ένιωσες όταν έκανες το πρώτο σου βήμα, τί καιρό είχε όταν βγήκες από το μαιευτήριο στην αγκαλιά της μαμάς σου, πώς ένιωσες την πρώτη φορά που σε μάλωσαν, που ντράπηκες, που χάρηκες, που τόλμησες, που φοβήθηκες και άλλες χιλιάδες, εκατομμύρια πληροφορίες.

Αυτές οι πληροφορίες καθορίζουν τη ζωή σου μέχρι σήμερα, τις επιλογές, τις αποφάσεις, τις δράσεις και τις αντιδράσεις σου. Ο τρόπος που αντιλαμβάνεσαι τον κόσμο είναι ένα παζλ όλων αυτών των πληροφοριών μαζί που σου δημιουργούν το φίλτρο που αντιλαμβάνεσαι εσένα και τον κόσμο. Στη ζωή μας όλα σχετίζονται μεταξύ τους, τίποτα δεν είναι αποκομμένο από το άλλο.

Η ψυχοθεραπεία έρχεται για να σε βοηθήσει να γνωρίσεις τη δύναμη του υποσυνείδητου νου πράγμα που θα έπρεπε να είχε γίνει πολύ πριν από την ίδια την εκπαίδευση, δηλαδή από το σχολείο.

Οι περισσότεροι φοβούνται το υποσυνείδητο τους

Έχουν την εντύπωση πως εκεί μέσα θα βρουν τέρατα. Μέσα εκεί όμως υπάρχει μόνο ένα παιδάκι που ήθελε να ακούσει πιο πολλά μπράβο, να λάβει βοήθεια, να του απαντηθούν μερικά πώς και γιατί ακόμα για να πάρει θάρρος να νιώσει τη θεϊκή του ύπαρξη.

Εάν δεν κάνεις ψυχοθεραπεία, δεν θα μπορέσεις ποτέ να γνωρίσεις πραγματικά τον εαυτό σου. Ίσως καταφέρεις να έρθεις σε επαφή με κάποια κομμάτια της αλήθειας σου, αλλά αν δεν πας βαθιά μέσα σου να δεις ποιος είσαι πραγματικά, πάντα θα στέκεσαι σε ένα επιφανειακό σημείο.

Θα δεσμεύεσαι ευκαιριακά, θα αναβάλλεις, θα καθυστερείς, θα βολεύεσαι με τα λίγα, θα φοβάσαι να διεκδικήσεις και σε λίγο καιρό θα φθονείς αυτούς που τόλμησαν να ζήσουν αλλιώς.

Η θεραπεία θα σε βοηθήσει να λύσεις τα τραύματα σου και να ανακαλύψεις την άπειρη δύναμη που έχεις για να φωτίσεις τη ζωή σου μέχρι τον πυρήνα της. Έτσι θα καταφέρεις να σε γνωρίσεις και δεν θα σε τρομάζει πια τίποτα.

Ξεκίνα σήμερα και μη φοβάσαι.

Written by Ζωή Βασιλείου

Σύμβουλος-Εκπαιδεύτρια της Τεχνικής ThetaHealing®

«Heal the inside, the outside will follow»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Πού έχεις βρει το δικό σου σπίτι;

Συνέντευξη με τη Βάσω Χριστοδούλου: Αυτό που μας κρατάει πίσω είναι ο φόβος