in ,

EmpoweredEmpowered LoveLove InsightfulInsightful LikeLike HotHot

Ήρθε ο καιρός να μπεις στη δύναμη σου | Μια αληθινή ιστορία

Καμία εμπειρία δεν έχει μόνο ένα πρόσωπο.

Μεγάλωσα σε μια οικογένεια που είχε πολλά ψυχολογικά θέματα

Δεν ήταν κάτι που φαινόταν με την πρώτη μάτια, όμως αν κάποιος ήξερε να παρατηρεί, το έβλεπε.

Η μαμά μου έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας και ο μπαμπάς μου ήταν (και είναι) οριακή προσωπικότητα, με καταθλιπτικά στοιχεία και προβλήματα αλκοολισμού. Δεν έχω αδέρφια.

Η μαμά μου ήταν πολύ παρούσα στη διαδικασία της ανατροφής μου αν και δυσκολευόταν πολύ να βάλει όρια στο οτιδήποτε, πόσο μάλλον στον πατέρα μου.

Μεγάλωσα με το να φοβάμαι τους άντρες και να προσελκύω συνεχώς αρσενικά με εθισμούς, εξαρτήσεις μιας και εγώ έπαιρνα ψεύδη επιβεβαίωση παντοδυναμίας μέσα από τέτοιες σχέσεις.

Σε όλη μου τη ζωή με θυμάμαι να ονειρεύομαι μεγάλα

Όσο ο πατέρας μου με καταπίεζε να μην ζητάω τίποτα, να μην ζητάω δώρα, εκδρομές, βόλτες, τόσο εγώ έκλεινα τα μάτια μου και ονειρευόμουν πως έχω όλα τα δώρα του κόσμου, έχω γυρίσει όλες τις χώρες της Γης και πηγαίνω κάθε μέρα εκδρομή.

Η μητέρα μου δεν εργαζόταν και έτσι ο πατέρας μου ήταν ο μόνος που είχε τα χρήματα στο σπίτι.

Όπου και αν πήγαινα με το σχολείο, ο πατέρας μου δεν μου έδινε ποτέ χρήματα για να μην τα ξοδεύω άσκοπα έλεγε, και πάντα με κερνούσαν οι φίλοι μου ή μου έδινε ο παππούς μου χρήματα κρυφά για ό,τι μπορεί να χρειαζόμουν στην εκδρομή.

Ο παππούς μου (πατέρας της μαμάς μου) στάθηκε σαν πατέρας για μένα και στα παιδικά μου χρόνια και αργότερα πληρώνοντας όλες τις σπουδές μου μέχρι τα 19 μου που ξεκίνησα να δουλεύω.

Δεν κατηγορώ πια τον πατέρα μου, είναι το 9ο παιδί μιας οικογένειας χωριατών που δεν γνώριζαν γράμματα, μόνο γνώριζαν πως να σφάζουν ζώα και να καλλιεργούν τη Γη.

Η αγάπη του έλλειψε σίγουρα και όση πήρε του δόθηκε διαστρεβλωμένα

Ο πατέρας μου είχε και στιγμές διαύγειας και μέσα σε εκείνες τις στιγμές μπορούσα να διακρίνω το πνεύμα του και το πόσο με αγαπούσε, όμως αυτό δεν μπορούσε να το διατηρήσει για πολύ.

Σε όλα αυτά τα χρόνια της πλήρους απαγόρευσης, αυτό που με βοηθούσε να συνεχίζω, ζω, επιβιώνω, αναπτύσσομαι χωρίς να μπλέκω οπουδήποτε, ήταν η ζωγραφική, η φωτογραφία και η ονειροπόληση που ύστερα κατάλαβα πως ήταν δημιουργικός οραματισμός.

Ήθελα τόσο πολύ να γίνω χαρούμενη, να ζήσω ελεύθερη που δεν το έβαζα με τίποτα κάτω.

Δούλεψα παρά πολύ τον εαυτό μου για να μην τα παρατάω και για να μπορώ τώρα να γράφω το ένα χιλιοστό από τις καταστάσεις και τις άσχημες συνθήκες που έχω ξεπεράσει χωρίς να έχω θυμό, ή μέσα μου να βράζω.

Οι άνθρωποι το διαφορετικό το ακυρώνουμε γιατί νιώθουμε απειλή 

Βιαζόμαστε να κρίνουμε έναν άνθρωπο για αυτό που είναι και για όσα κάνει χωρίς να έχουμε μελετήσει πρώτα τη ζωή του και τις προθέσεις του.

Πολλοί άνθρωποι με έχουν χαρακτηρίσει με πολλούς τρόπους, όμως είχα την «τύχη» να έχω τόσο καλούς θεραπευτές στη ζωή μου που ξέρω να διακρίνω πια γιατί κάποιος κρίνει κάποιον άλλον χωρίς να με θυμώνει.

Σου τα λέω όλα αυτά γιατί χρειάζεται να με γνωρίσεις για να μπορέσεις να με ακούσεις. Αν για εσένα είμαι μια άγνωστη δεν θα καταφέρω τον σκοπό μου.

Ο σκοπός μου εδώ στη Γη είναι να μπορέσω να γίνω παράδειγμα για σένα που δυσκολεύεσαι, που δεν πιστεύεις ότι μπορείς, που νιώθεις μόνος/μόνη χωρίς οικογένεια, χωρίς βοήθεια.

Ότι σε παιδεύει στη ζωή σου, ακόμη και αν είναι κάτι βαθιά ριζωμένο μέσα σου, έχεις τη δύναμη να το βγάλεις. Μπορείς να το κάνεις.

Μπορείς. Μπορείς. Μπορείς.

Ακόμη και αν είναι κάτι που υπάρχει για χρόνια, που σε χαρακτηρίζει μέχρι τώρα και που είναι γνώριμο, αλλάζει. Αρκεί να το θέλεις.

Η ζωή σου είναι δίκη σου και οι άνθρωποι που σε παιδεύουν περισσότερο σε αυτήν είναι οι μεγαλύτεροι σου δάσκαλοι.

Καμία εμπειρία δεν έχει μόνο ένα πρόσωπο

Οι εμπειρίες μας έχουν το πρόσωπο που τους δίνουμε εμείς.

Η θεραπεία δεν είναι εύκολη διαδικασία, θα ζοριστείς και θα έρθεις αντιμέτωπος και με αλήθειες που δεν θα σου αρέσουν. Όμως υπάρχουν αξιόλογοι επαγγελματίες υγείας εκεί έξω, που μπορούν να σε βοηθήσουν να σταθείς όπως μπόρεσαν και στάθηκαν και εκείνοι στον εαυτό τους.

Χρειάζεται να αναλάβεις την ευθύνη σου απέναντι στη μοναξιά σου και στα προβλήματα σου και να τα αντιμετωπίσεις. Ξεκίνησε θεραπεία. Ξεκίνησε σήμερα. Ψάξου, ενημερώσου, βρες τον θεραπευτή που σου κάνει το κλικ και πήγαινε να κάνεις μαζί του μια θεραπεία.

Η ζωή σου μπορεί να αλλάξει, αλήθεια στο λέω ότι μπορεί. Αρκεί να το θέλεις.

Ήρθε ο καιρός να μπεις στη δύναμη σου.

Σήκω.

Είμαι μαζί σου, οτιδήποτε χρειαστείς είμαι εδώ.

Written by Ζωή Βασιλείου

Σύμβουλος-Εκπαιδεύτρια της Τεχνικής ThetaHealing®

«Heal the inside, the outside will follow»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Εσύ πόση ειρήνη αντέχεις να κρατήσεις;

Πότε θα κάνετε δεύτερο παιδί; Η καλύτερη απάντηση στην πιο λάθος ερώτηση