in ,

LoveLove HotHot LikeLike EmpoweredEmpowered InsightfulInsightful

Οι μη ξεκάθαρες σχέσεις φέρνουν μη ξεκάθαρα συναισθήματα

Όταν κάποιος δεν σας ξεκαθαρίζει τι θέλει, δε ξέρει ούτε ο ίδιος.

Όταν έχετε μια σχέση δεν σας είναι δύσκολο να καταλάβετε αν ο σύντροφος σας έχει ενδιαφέρον για εσάς. Θα το καταλάβετε από τα λόγια και τις πράξεις του, οι πράξεις θα έχουν γλυκύτητα, τρυφερότητα, νοιάξιμο, ενδιαφέρον.

Οι γυναίκες πιστεύουμε πως οι άντρες δεν μπορούν να μιλήσουν με τρυφερότητα και λεπτότητα. Οι άντρες, λέμε, είναι πιο απλοί, πιο διεκπεραιωτικοί, οι άντρες δεν σκέφτονται όπως εμείς… λέμε οι γυναίκες.

Εγώ πιστεύω πως οι άντρες είναι άνθρωποι και όπως μπορεί να έχει μια γυναίκα λεπτότητα έτσι μπορεί και ένας άντρας. Αντίστοιχα, όπως μπορεί να έχει μια γυναίκα ευαισθησίες και φαντασία, έτσι μπορεί να έχει και ένας άντρας.

Δεν υπάρχουν χαρακτηριστικά συγκεκριμένα μόνο για άντρες ή μόνο για γυναίκες μιας και τα δυο φύλα έχουμε μέσα μας τόσο ένα αρσενικό όσο και ένα θηλυκό μέρος.

Το να λέμε πως οι άντρες δεν είναι τόσο ευαίσθητοι όσο εμείς, μας κάνει να επαναπαυόμαστε σε λάθος επιλογές και να δημιουργούμε προσκόλληση σε αυτές τις λάθος επιλογές.

Προσπαθούμε να φτιάξουμε τον άλλον όπως θα τον θέλαμε, αντί να προχωρήσουμε παρακάτω και να βρούμε πραγματικά αυτό που θέλουμε. Η γιαγιά μου λέει «η γυναίκα τον φτιάχνει τον άντρα στην πορεία». Διαφωνώ εντελώς με αυτό!

Ο άντρας δεν είναι project καμίας γυναίκας

Δεν αξίζει σε καμία γυναίκα να έχει έναν σύντροφο που να τον αντιμετωπίζει σαν project, και δεν αξίζει σε κανέναν άντρα να έχει μια σύντροφο που να θέλει να τον αλλάξει και να μην αποδέχεται τη μοναδικότητα του.

Οι άνθρωποι ξέρουμε να αγαπάμε με διαφορετικούς τρόπους ο καθένας. Για εμένα αγάπη είναι να σου παίρνω δώρα, για σένα αγάπη είναι να μου μαγειρεύεις.

Μέχρι να μάθουμε ο ένας τον άλλον, θα πρέπει να μπορούμε να μετατοπιστούμε από αυτό που για εμάς είναι το «σωστό» και να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε στον άλλον την αγάπη και με τον τρόπο που εκείνος ξέρει να την αναγνωρίζει.

Αυτό χρειάζεται να το κάνουμε μέσω της παρατηρητικότητας αρχικά, δηλαδή να παρατηρούμε τον άλλον, τί του αρέσει και αν δεν καταλαβαίνουμε κάτι να τον ρωτάμε.

Διαφορετικά, αν συνεχώς και οι δύο κάνουμε μόνο αυτά που οι ίδιοι θεωρούμε σωστά, τότε θα φαίνεται πως μέσα στη σχέση περισσότερο θέλουμε να έχουμε τον έλεγχο αυτής και δεν μετατοπιζόμαστε από φόβο παρά ότι θέλουμε να συνδεθούμε πραγματικά ο ένας με τον άλλον.

Όταν κάποιος δεν σας ξεκαθαρίζει πραγματικά τι θέλει…

…με απλά λόγια και όχι πολύ σύνθετα, δεν ξέρει ούτε ο ίδιος τι θέλει.

Χρειάζεται να κάνετε ξεκάθαρες συζητήσεις και αν τα πράγματα δεν αλλάζουν να πάρετε απόσταση και να αναρωτηθείτε αν είστε διατεθειμένοι να περιμένετε αυτόν τον άνθρωπο (και τον κάθε άνθρωπο) να προετοιμαστεί συναισθηματικά και να αποφασίσει (αν τελικά το αποφασίσει) να επενδύσει σε βαθύτερο επίπεδο στη σχέση σας.

Εάν ένας άνθρωπος έχει δικές του ανασφάλειες, κάθε φορά που θα του ζητάτε να συνδεθεί σε ένα βαθύτερο επίπεδο θα κάνει πίσω γιατί η σύνδεση αυτή θα τον φοβίζει και θα του φαίνεται πως του ζητάτε πολλά.

Θα θέλει πάντα να έχει τον έλεγχο για να νιώθει ασφαλής και θα προσπαθεί να πάρει τον έλεγχο με κάθε τρόπο.

Είτε θα φαίνεται πάντα μη διαθέσιμος όταν θα προτείνετε κάτι εσείς, είτε θα ζητάει πάντα περισσότερο χρόνο για να μπορέσει να ανταποκριθεί σε μια ανάγκη της σχέσης σας, είτε θα δίνει μη ξεκάθαρες απαντήσεις σε θέματα κοινά.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να κατανοήσετε ότι όλα αυτά δεν αφορούν εσάς αλλά εκείνον.

Θα αρχίσουν να σας αφορούν αν δεν πάρετε ξεκάθαρη θέση εσείς μέσα σας, στο αν επιθυμείτε να αφήνετε ανοιχτή την πρόσβαση σε σας σε ανθρώπους που δεν ειναι σίγουροι για ποιό λόγο θέλουν να ειναι κοντά σας και με ποιο ρόλο θέλουν να ειναι κοντά σας.

Θυμηθείτε πως οι άβολες συζητήσεις είναι και αυτές που θα σας κάνουν να καταλάβετε τις προθέσεις των άλλων.

Άβολες λέγονται οι συζητήσεις που όσα νιώθουμε πως υπάρχουν αλλά δεν φαίνονται τα αποκαλύπτουμε μεταξύ μας, τα λέμε, τα συζητάμε και τους δίνουμε ταυτότητα.

Έχω περάσει κατά πολύ το όριο των λέξεων!

Εύχομαι να σε βοήθησα!

Written by Ζωή Βασιλείου

Σύμβουλος-Εκπαιδεύτρια της Τεχνικής ThetaHealing®

«Heal the inside, the outside will follow»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Hustle culture: Τι είναι και γιατί λειτουργεί τόσο τοξικά για την ψυχική σου υγεία

Πλησίασε, όλοι είναι πιο συμπαθείς από κοντά!