in ,

Τι γίνεται όταν αποφασίζεις με την καρδιά σου;

Δες πόσο πιο καθαρά είναι τα δεδομένα μπροστά σου.

Στον κόσμο μας υπάρχουν πολλές δυάδες αντιθετικών δυνάμεων, δε συμφωνείς;

Καλό και κακό, αγάπη και μίσος, μαύρο και λευκό, μυαλό και καρδιά.

Και έχουμε κουρδιστεί τόσο διαβολικά πετυχημένα όλα αυτά τα χρόνια, που πιστεύουμε ακράδαντα πως όταν η καρδιά υπερισχύει του μυαλού, μόνο άσχημες συνέπειες μπορούν να έρθουν.

Θα είμαστε με τον λάθος σύντροφο, θα πάρουμε τη λάθος απόφαση, θα έχουμε τη λάθος αντίδραση, γενικά κάτι θα πάει πολύ, πολύ στραβά. Στην πραγματικότητα όμως, στο μυαλό και όχι στην καρδιά στήνουν το χωριουδάκι τους όλοι αυτοί οι δαίμονες που μας περιορίζουν.

Η καρδιά μας εκπέμπει 60 φορές περισσότερη ενέργεια από το μυαλό μας

Δεν είναι πιο φυσιολογικό επομένως, να εκμεταλλευτείς αυτή την ενέργεια αντί να σπαταλήσεις τη διπλάσια λόγου χάρη, προκειμένου να τη θάψεις κάπου πολύ βαθιά μέσα σου; Γιατί η ενέργεια ξέρουμε πως δεν πρόκειται να χαθεί, όσο κι αν το δοκιμάσεις.

Όταν έχεις να πάρεις μία σημαντική απόφαση στη ζωή σου, ο μόνος τρόπος να είναι σωστή περνά μέσα από την καρδιά σου.

Γιατί εκείνη μπορεί να αφήσει χώρο στο μυαλό και τη λογική σου, ενώ το αντίστροφο δε συμβαίνει.

Και πώς μπορείς να κινηθείς με αποστειρωμένη λογική, όταν χρειάζεται να κρατήσεις αγκυροβολημένα στο λιμάνι τα συναισθήματά σου, ένα τόσο μείζονος σημασίας κομμάτι του εαυτού σου;

Το καλύτερο state of mind, για να πάρεις μία απόφαση δεν είναι να «σπάσεις» μία κατάσταση σε μυριάδες μικρότερα κομμάτια μέχρι η λογική να αποφασίσει αυτό που είναι σωστότερο. Κάτι θα λείπει από την εξίσωση και σε προκαλώ να μου μιλήσεις για μία απόφασή σου χωρίς να χρησιμοποιήσεις ούτε μία λέξη που να περιγράφει μία συναισθηματική κατάσταση.

Εάν μου πεις πως πήρες μία απόφαση στην καριέρα σου και ένιωσες πληρότητα για παράδειγμα ή ευτυχισμένος, θα χτυπήσω buzzer.

Δε λέω να γινόμαστε έρμαια των συναισθημάτων μας ούτε το point μου είναι να σε πείσω πως η καρδιά υπερισχύει του μυαλού, γιατί στην πραγματικότητα, δεν τίθεται καν αυτό το ζήτημα.

Το μόνο που προτείνω είναι να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό την επόμενη φορά που θα πρέπει να πάρεις μία απόφαση: φέρε στο μυαλό σου μία κατάσταση ή ένα πρόσωπο που δημιουργεί στο μέσα σου ευγνωμοσύνη και αγάπη και με αυτή την ενέργεια, προσπάθησε να εξετάσεις ξανά το δίλημμα, στο οποίο βρίσκεσαι.

Δες πόσο πιο καθαρά θα είναι τα δεδομένα μπροστά σου

…πόσο πιο αβίαστα θα καταλάβεις αμέσως τι πρέπει να κάνεις και φυσικά, βάλε και το μυαλό σου στο παιχνίδι, όταν με αυτή τη φυσιολογία θα μπορείς με ψυχραιμία να απαντήσεις στις παραμέτρους των φόβων, της ανησυχίας και των ενδοιασμών σου.

Εάν ο κόσμος θεωρεί πως το να αποφασίζεις με την καρδιά σου είναι μειονέκτημα, αυτό δε σημαίνει αυτόματα πως πρέπει να τον ακούσουμε.

Και εάν εγώ δε σε έπεισα, μπορεί ο Tony Robbins να το καταφέρει!

Written by Αθανασία Αντωνοπούλου

Radio presenter, Creative mind, Social media gal & Proud Aries

“Όταν φτάσεις στο σημείο όπου δεν χρειάζεται να εντυπωσιάσεις κανέναν, εκεί ξεκινά η ελευθερία σου”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Οι γυναίκες στο Ιράν άνοιξαν τον δρόμο προς την αξιοπρέπεια

Η ζωή μας μια βόλτα… με Cabrio!